Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύμωσαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι με τον Δένδια στην Πόλη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 15:54 Θύμωσαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι με τον Δένδια στην Πόλη

Αντιδράσεις του τουρικού τύπου για την επίσκεψη Δένδια στο Φανάρι- Και για το τετ α τετ με Ιμάμογλου

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Πόλη και ειδικά το ραντεβού του με τον αντι- ερντογανικό Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολη Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο γνωστός αρθρογράφος της Hurriyet Αχμέτ Χακάν, έγραψε ένα άρθρο που κατηγορεί τον Ιμάμογλου γιατί δεν είπε αυτά που έπρεπε να πεί στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών για τα δικαιώματα των Τούρκων στην Μεσόγειο αλλά και για την υποστήριξη της Αθήνας στον Χαφτάρ στην Λιβύη και όχι στην “νόμιμη κυβέρνηση”.

Και όπως γράφει, αν ο Ιμμάμογλου είπε έστω και μια κουβέντα στον Δένδια για όλα αυτά, έχει καλώς. Αλλά επειδή υποψιάζεται ότι δεν του είπε τίποτα, τότε δεν θα χειροκροτήσει τον Δήμαρχο της Πόλης.

Την ίδια στιγμή η ιστοσελίδα της εφημερίδας Takvim, η οποία πρόσκειται στον Ερντογάν, σχολιάζει αρνητικά την ανάρτηση του Νίκου Δένδια για τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έγραψε σε ανάρτησή του Consantinopole και όχι Insanbul. Παράλληλα, θεωρεί «περίεργη» τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Φανάρι, την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος ταξίδευε εκτάκτως στην Τυνησία.

Το δημοσίευμα της Χουριγιέτ με το άρθρο του Αχμέτ Χακάν:

πηγή: thetoc.gr