Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλος για το πρωτοσέλιδο κατά των αμβλώσεων της εφημερίδας Sportime

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 11:42 Σάλος για το πρωτοσέλιδο κατά των αμβλώσεων της εφημερίδας Sportime

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε στα social media και έχει δημιουργηθεί αντιπαράθεση σχετικά με το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας Sportime για το αγέννητο παιδί.

Σάλο στα social media και όχι μόνο προκαλεί ένα υπερσυντηρητικό και οπισθοδρομικό πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας Sportime κατά των εκτρώσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το όλο δημοσίευμα περί 350.000 εκτρώσεων ετησίως βασίζεται σε μη πραγματικά στοιχεία, καθώς είναι αδύνατον να πραγματοποιούνται 1.000 τέτοιες επεμβάσεις την ημέρα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως η «Ημέρα αγέννητου παιδιού» καθιερώθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Την καθιέρωση της ημέρας είχε ζητήσει το κίνημα κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» με την Ιερά Σύνοδο να εκδίδει σχετική εγκύκλιο στις 9 Ιουλίου.

Τα  σχόλια είναι αρνητικά απέναντι στο πρωτοσέλιδο, καθώς, όπως υποστηρίζεται από πολλούς χρήστες, επί της ουσίας ανοίγει η συζήτηση για την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Ελλάδα, ενώ επιπλέον καταπατάται και το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση.

Γι' αυτό και πολλοί χαρακτηρίζουν το εξώφυλλο και τη θέση της εφημερίδας ως αναχρονιστική. 


πηγή: thetoc.gr