Εικόνες από τη δραματική διάσωση από ακυβέρνητο ιστιοφόρο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 21:41 Εικόνες από τη δραματική διάσωση από ακυβέρνητο ιστιοφόρο

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της Κυριακής (29/12), οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Ραφήνας για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης και απώλειας  ιστίων του ιστιοφόρου “ΕΒΕΛΙΝΑ”, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή στενού Μακρονήσου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην ως άνω περιοχή μετέβησαν το Τ/Χ “SALVOR I” Ν.Λ. 967 και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους όμως δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του “ΕΒΕΛΙΝΑ” λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι βορειοανατολικοί εντάσεως 9BF) και ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου αιτήθηκε την εγκατάλειψή του.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία. Οι τρεις εκ των επιβαινόντων παρελήφθησαν από το ελικόπτερο Π.Ν. και μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση Κοτρωνίου Μαραθώνα, ενώ ο τέταρτος παρελήφθη από το Δ/Ξ “ΕΝΕΡΓΕΙΑ” σημαίας Κύπρου και μεταφέρθηκε στον λιμένα Ελευσίνας.

Το ανωτέρω Ι/Φ, το οποίο εκτελούσε πλου από τον Ισθμό της Κορίνθου με προορισμό το Λαύριο, παραμένει ακυβέρνητο στην περιοχή.

Δείτε βίντεο με τη διάσωση των επιβατών του «Εβελίνα»:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση