Πλακιωτάκης: Θα κάνουμε τα πάντα για να απελευθερωθούν οι Έλληνες ναυτικοί από το Καμερούν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 11:57 Πλακιωτάκης: Θα κάνουμε τα πάντα για να απελευθερωθούν οι Έλληνες ναυτικοί από το Καμερούν

Η κυβέρνηση θα κάνει όλα όσα πρέπει για να γυρίσουν ασφαλείς οι 5 Έλληνες ναυτικοί, όπως σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τους 5 Έλληνες ναυτικούς έχουν απαγάγει ένοπλοι πειρατές που επιτέθηκαν στο Ελληνικό πλοίο “Happy Lady” ενώ βρισκόταν στο Καμερούν.

Με ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρει πως “αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους”

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ναυτιλίας, την επίθεση δέχτηκε το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο ”HAPPY LADY” ενώ βρισκόταν στο Καμερούν.

Ο 35χρονος τρίτος μηχανικός τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση