“Απειλή η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη”! Κοινή δήλωση Μητσοτάκη, Αναστασιάδη, Νετανιάχου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 00:40 “Απειλή η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη”! Κοινή δήλωση Μητσοτάκη, Αναστασιάδη, Νετανιάχου

«Η απόφαση της Τουρκίας να αναπτυχθούν στρατεύματά της στη Λιβύη αποτελεί επικίνδυνη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ Κ. Μητσοτάκης και Μ. Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης.

Οι τρεις ηγέτες προσθέτουν: «Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση του ψηφίσματος 1970 (2011) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο επιβάλλει εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, και υπονομεύει σοβαρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την εξεύρεση μιας ειρηνικής, πολιτικής λύσης για τη λιβυκή σύγκρουση. Σηματοδοτεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση της διένεξης και σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης.

Η Τουρκία δεν πρέπει να παραβιάσει τη Λιβυκή Πολιτική Συμφωνία (LPA) και τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απερίσκεπτης κίνησης θα είναι πολύ σοβαρές για τη σταθερότητα και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή. Η Άγκυρα πρέπει να απέχει από μια τέτοια ενέργεια, η οποία παραβιάζει κατάφωρα την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Λιβύης».

πηγή:newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση