Νέο φορολογικό: Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις - Πίνακες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020 12:42 Νέο φορολογικό: Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις - Πίνακες

Με την ενεργοποίηση πέντε μέτρων που φέρνουν φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και διευκολύνσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών ξεκινάει το 2020.

Με την ενεργοποίηση πέντε μέτρων που φέρνουν φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και διευκολύνσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών ξεκινάει το 2020. Μέσα στις επόμενες ημέρες, τα λογιστήρια σε όλη τη χώρα θα εφοδιαστούν με την εγκύκλιο που θα κοινοποιεί τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου και έτσι θα ξεκινήσουν να κάνουν την παρακράτηση φόρου στους μισθωτούς βάσει της νέας ευνοϊκότερης φορολογικής κλίμακας.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και από τα ασφαλιστικά ταμεία για τον υπολογισμό της παρακράτησης φόρου στις συντάξεις. Πιθανότατα εντός της εβδομάδας υπογράφεται η απόφαση με την οποία θα ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 24 δόσεις η οποία αφορά κυρίως τα 1,8 εκατομμύρια των οφειλετών που έχουν οφειλές πάνω από 500 ευρώ έκαστος. Με μια «συμβολική» αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική κίνηση, θα διαγραφούν μέσα στις επόμενες ημέρες οφειλές προς το δημόσιο συνολικού ύψους έως 10 ευρώ.

Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες μικροοφειλέτες, θα ανακτήσουν το δικαίωμα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας χωρίς να ταλαιπωρούνται. Έτοιμη είναι η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής για τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να επισκεφτούν την εφορία για να κάνουν μεταβίβαση ακινήτων κάτι που θα τους απαλλάξει από πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία.

Το 5ο μέτρο, αφορά στη δυνατότητα δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών στους δήμους χωρίς πρόστιμα και αναδρομικές διεκδικήσεις δημοτικών τελών. Με την αποστολή της εγκυκλίου σε όλους τους δήμους της χώρας, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων η οποία και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Οι αυξήσεις που θα δουν στους μισθούς και στις συντάξεις οι δικαιούχοι, εξαρτώνται από το ύψος των αποδοχών και την οικογενειακή κατάσταση. Τις μεγαλύτερες διαφορές, θα δουν οι πολλοί, αυτοί δηλαδή που εισπράττουν τους μισθούς των 800-1000 ευρώ. Οι διαφορές που θα προκύψουν έχουν ως εξής:

πηγή: thetoc.gr

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση