Συμβολαιογράφοι: Αποφάσισαν αποχή μέχρι τις 26 Ιανουαρίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 21:34 Συμβολαιογράφοι: Αποφάσισαν αποχή μέχρι τις 26 Ιανουαρίου

Σε στοχευμένη αποχή από τα καθήκοντα τους από τη σύνταξη συμβολαίων και τους πλειστηριασμούς προχωρούν οι συμβολαιογράφοι.

Οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η αποχή θα διαρκέσει ως την σύγκλιση της τακτικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων που έχει προσδιοριστεί για τις 26 Ιανουαρίου και η οποία μπορεί να γίνει αργότερα, στις 2 Φεβρουαρίου αν δεν έχει απαρτία. Η αποχή, κυρίως,αφορά ό,τι σχετίζεται με υποθέσεις ΕΝΦΙΑ.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν και απέχουν πέραν της Αθήνας και του Πειραιά και σε πανελλαδική κλίμακα ανάλογα με τις αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων τους. Η αντίδραση τους σχετίζεται με τις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα.

Οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται, όπως τονίστηκε και στη συνέλευση τους την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η φορολογική αρχή ( ΔΟΥ) το ύψος του φόρου.

Γι’ αυτό έχουν ζητήσει βελτιώσεις στις πρόσφατες ρυθμίσεις ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του δημοσίου.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση