Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Φοβάμαι μήπως ήθελαν να με σκοτώσουν και δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν το έκαναν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 23:27 Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Φοβάμαι μήπως ήθελαν να με σκοτώσουν και δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν το έκαναν

Δεν με έχει εκβιάσει κανείς, ούτε έχω δεχθεί απειλές είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Που εστιάζει τις έρευνες η αστυνομία που κάνει λόγο για επαγγελματίες του είδους. Πως φρόντισαν να καλύψουν τα ίχνη τους μετά το μαφιόζικο χτύπημα. Τι ελπίζει να ανακαλύψουν οι αρχές από το κατεστραμμένο 9αρι πιστόλι.

Πλήρη κατάθεση έδωσε την Τετάρτη ο παλαίμαχος άσος Ντάρκο Κοβάσεβιτς αναφορικά με την μαφιόζικη επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα.

Ο Κοβάσεβιτς έδωσε κατάθεση στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, εκφράζοντας την απορία του για την επίθεση: “Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, δεν έχω με κανέναν διαφορές. Κανείς δεν με έχει απειλήσει ή προσπαθήσει να με εκβιάσει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με πυροβόλησαν, φοβάμαι πως ήθελαν να με σκοτώσουν και δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν το έκαναν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν πως η επίθεση διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από επαγγελματίες του είδους, οι οποίοι μάλιστα φρόντισαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους καίγοντας το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στην επίθεση, αλλά και το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο, ένα μικρο αυτοκίνητο πόλης, είχε κλαπεί από την Θεσσαλονίκη πριν από περίπου ένα μήνα, ενώ έφερε πλαστές πινακίδες από ίδιο όχημα από το Νομό Μεσσηνίας.

Στο εσωτερικό του καμένου αυτοκινήτου οι αστυνομικοί βρήκαν το επίσης κατεστραμμένο 9αρι πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες, προκειμένου να πυροβολήσουν τον Κοβάσεβιτς.

Από το πιστόλι είχε μείνει μόνο ο μεταλλικός σωλήνας της κάννης, και από εκεί προσδοκούν οι ειδικοί των εργαστηρίων τις ΕΛ.ΑΣ, να βγάλουν μια άκρη, για το εάν έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε παράνομες πράξεις.

Πάντως και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί θεωρούν πως την δουλειά την έκαναν επαγγελματίες, οι οποίοι εάν ήθελαν να σκοτώσουν τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή θα το είχαν κάνει: “…κάποιο μήνυμα μάλλον ήθελαν να στείλουν και το έκαναν, βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να έπαθε το όπλο εμπλοκή, όμως αυτά τα όπλα και ιδιαίτερα αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες, δύσκολα παθαίνει εμπλοκή.”, λέει με νόημα στο Newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Παράλληλα κοντά στο σημείο που έγινε η απόπειρα σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, δεν υπάρχουν κάμερες ώστε οι αστυνομικοί να έχουν ιδίαν άποψη για το “σκηνικό”.

Αντιθέτως είναι δυνατόν να βρουν υλικό από κάμερες με την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες για την διαφυγή τους, μέχρι και τον περιφερειακό του Γκολφ Γλυφάδας, όπου και έκαψαν το αυτοκίνητο τους.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση