Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΙΚΕΑ ανακαλεί προληπτικά την κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 15:12 Η ΙΚΕΑ ανακαλεί προληπτικά την κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS

Η ανάκληση αφορά μόνο τις κούπες ταξιδιού TROLIGTVIS που έχουν παραχθεί στην Ινδία και φέρουν τη σήμανση “ Made in India”.

Η ΙΚΕΑ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν στο κοντινότερο κατάστημα ΙΚΕΑ της περιοχής τους για την αντικατάσταση της με ένα παρόμοιο προϊόν ή επιστροφή χρημάτων. Για την επιστροφή δεν απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης αγοράς. Η συγκεκριμένη κούπα ταξιδίου ξεκίνησε να πωλείται στα καταστήματά μας τον Οκτώβριο του 2019.

Για εμάς στην ΙΚΕΑ η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί βασική προτεραιότητα και για αυτό το λόγο όλα μας τα προϊόντα υποβάλλονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Όλες οι προϊοντικές προδιαγραφές είναι σύμφωνες με τα ισχύοντα πρότυπα και τη νομοθεσία. Ωστόσο για τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS έχουμε ενημερωθεί ότι σε ορισμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν, υπάρχει η πιθανότητα να μεταναστεύσει ικανό επίπεδο φθαλικού διβουτυλεστέρα (Dibutyl phthalate-DBP) το οποίο υπερβαίνει τα προδιαγραφόμενα όρια των κανονισμών της ΙΚΕΑ. Η ΙΚΕΑ έχει εδώ και αρκετά χρόνια καταργήσει τη χρήση των φθαλικών ενώσεων σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Όλοι εμείς στην ΙΚΕΑ ζητάμε συγνώμη για την οποιαδήποτε τυχόν αναστάτωση και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καταναλωτές μας για την κατανόησή τους.

Πηγή: thetoc.gr