Βόμβα Ράικου: Και άλλος πολιτικός στη δικογραφία για Novartis

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 16:30 Βόμβα Ράικου: Και άλλος πολιτικός στη δικογραφία για Novartis

Την ύπαρξη πολιτικού που ήταν στην λίστα με όσους φέρονται να είχαν οικονομικές δοσοληψίες με τη Novartis, αποκάλυψε σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Ράικου. Αλλά φυσικά δεν ανέφερε το όνομα αν και στα δημοσιογραφικά γραφεία το όνομα είναι γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς είχε αναφέρει χθες ότι από την έρευνα που η ίδια είχε κάνει, εντοπίστηκαν 118 εκατομμύρια ευρώ από την συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία προς διάφορους αποδέκτες.

Σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου επιβεβαίωσε ότι υπήρχε στην λίστα με τους αποδέκτες των χρημάτων και το όνομα του πολιτικού, που δεν είχε όμως καμία σχέση με τους δέκα που παραπέμφθηκαν από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, στην προανακριτική επιτροπή.

Συγκεκριμένα , η κυρία Ράικου φέρεται να είπε ότι οι χρηματικές καταβολές ξεκινούσαν από 400 ή 500 € και αυξάνονταν μέχρι τα 1000€ ή και περισσότερα. Σε κάποιους επαναλαμβάνονταν. Εκείνη όταν παραιτήθηκε κάλεσε τους συνεργάτες της και τους ζήτησε να μην σταματήσουν ούτε λεπτό την έρευνα. Μετά όμως δεν υπήρξε συνέχεια, παρά μόνο για τον άνδρα της  και τους 10 πολιτικούς που στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η έρευνα μετατράπηκε σε σκευωρία.

Η μάρτυρας είπε ότι είχε δει όνομα και διεύθυνση που ταίριαζε με όνομα Έλληνα πολιτικού, αλλά μετά παραιτήθηκε από την Εισαγγελία.  Διευκρίνισε ότι το όνομα αυτό δεν ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση