Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ο Τσίπρας ανακοινώνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 13:04 Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ο Τσίπρας ανακοινώνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του στις 14:00 το μεσημέρι θα είναι εκείνος που θα ανακοινώσει τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και όλα δείχνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, τα πάντα θα κριθούν από ένα τηλεφώνημα.

Και αυτό θα είναι το τηλεφώνημα που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στον Προκόπη Παυλόπουλο. Όλα θα εξαρτηθούν από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και κυρίως το περιεχόμενο της δήλωσης που θα κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εδώ και πολύ καιρό άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εάν όμως ο Προκόπης Παυλόπουλος πει στον Αλε΄ξη Τσίπρα ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την Προεδρία – καθώς δεν τον πρότεινε το κόμμα από το οποίο προέρχεται – τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Το πρωινός καφές για την… Σακελλαροπούλου

Αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, στον πρωινό καφέ, με τη συμμετοχή και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που έγινε το πρωί της Πέμπτης στην Κουμουνδούρου αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει πως στις 22 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα αποκτήσει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ιστορία της, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Άλλωστε, τον Οκτώβριο του 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ομόφωνα την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, τα… στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά. Το μόνο που “βγαίνει” από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως σε περίπου δυο ώρες ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δήλωση κι εκεί να ανακοινώσει ποια στάση θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει, την προσεχή Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση