Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Φοβούνται “θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία οι Έλληνες! video

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 20:54 Δημοσκόπηση: Φοβούνται “θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία οι Έλληνες! video

Νέα δημοσκόπηση βλέπει το "φως" της δημοσιότητας και τα ευρήματά της είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. "Προσφυγή στην Χάγη" η καλύτερη λύση σύμφωνα με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων, την ώρα που ο φόβος για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία του Ερντογάν είναι μεγάλος! Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς κρίνεται το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Τι λένε οι πολίτες για την... οσονούπω νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Δείτε βίντεο με ολόκληρη την δημοσκόπηση

Προβάδισμα -και μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλο- διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη νέα δημοσκόπηση που βλέπει το “φως” της δημοσιότητας. Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ οι πολίτες κρίνουν θετικά την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η δημοσκόπηση και η πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας το 33%, έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,7%, το ΚΚΕ με 4%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,1%. Στο 1,3% η Χρυσή Αυγή, στο 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο 24,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

δημοσκόπηση

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% έναντι 24,5% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

δημοσκόπηση

Δείτε στην συνέχεια του κειμένου ολόκληρο το βίντεο με την δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση – Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% ευνοϊκών γνωμών. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%, η Φώφη Γεννηματά με 21,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 19,1%.

Τι δείχνει η δημοσκόπηση για Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, Σακελλαροπούλου και… επανίδρυση του Μεταναστευτικής Πολιτικής

Το 29,8% κρίνει αρνητικά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ενώ το 28,5% θετικά.

 

δημοσκόπηση

Το 55,5% κρίνει θετικά την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και το 23% αρνητικά.

Το 61,6% κρίνει θετικά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου, ενώ το 22,6% κρίνει την απόφαση αρνητικά.

δημοσκόπηση

Το 56,9% κρίνει θετικά την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ το 14% αρνητικά. δημοσκόπηση

Φοβούνται θερμό επεισόδιο σύμφωνα με την δημοσκόπηση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει το ότι το 54,6% εκτιμά πως υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ενώ το 39,2% θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

Το 42,6%, μάλιστα, θεωρεί πως η προσφυγή στη Χάγη είναι η ενδεδειγμένη επίλυση των διαφορών με την Τουρκία. Το 28,8% θέλει απευθείας διάλογο με την Άγκυρα, ενώ το 21,3% απαντά πως ούτε το ένα, ούτε το άλλο συνιστούν λύση.

Οι λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας σύμφωνα με την δημοσκόπηση είναι οι εξής:

– Φόβος: 40%

– Ελπίδα 38,7%

– Ντροπή: 31,6%

– Οργή: 30,5%

– Περηφάνια 13,6%

– Σιγουριά 11,9%.

 δημοσκόπηση

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Star, newsit.gr