Είδε το μαγαζί του να γίνεται "λαμπόγυαλο" και βρέθηκε κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 15:44 Είδε το μαγαζί του να γίνεται "λαμπόγυαλο" και βρέθηκε κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία και τον...αθώωσε

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ένας 40χρονος σήμερα ιδιοκτήτης καφετέριας στο Ηράκλειο, ο οποίος τον Μάρτιο του 2017 είδε έναν συνομήλικό και φίλο του να μπαίνει ως "μαινόμενος ταύρος" στο κατάστημά του, να σπάει ότι βρίσκει μπροστά του και να επιτίθεται στην σύζυγό του, την ανιψιά του αλλά και τον ίδιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υπόθεση ξεκίνησε όταν στην καφετέρια εμφανίστηκε αργά το βράδυ, υπό την επήρεια αλκοόλ ο φίλος του ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε σχέση με την 36χρονη σήμερα ανιψιά του κατηγορούμενου - που εργαζόταν στο καφέ - και ζήτησε να την συνοδεύσει στο σπίτι της.
Τόσο ο θείος της 36χρονης, όσο και η σύζυγός του, που επίσης ήταν παρούσα, αρνήθηκαν, λόγω της κατάστασής του να την αφήσουν να φύγει μαζί του.
Αυτός έφυγε προσωρινά, για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα και σε έξαλλη κατάσταση να αρχίζει να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του, ενώ - σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο - επιτέθηκε με σπρωξίματα στις δύο γυναίκες, αλλά και στον 40χρονο φίλο του, χτυπώντας τον με γροθιές. Ο τελευταίος - όπως ανέφερε στην απολογία του - στην προσπάθειά του να στηριχθεί κάπου, έπιασε ένα αιχμηρό αντικείμενο και με αυτό χτύπησε δυο φορές στην κοιλιακή χώρα τον εξαγριωμένο άνδρα.
"Δεν θυμάμαι καν τι έπιασα, μπορεί να ήταν σπασμένο μπουκάλι, μπορεί τασάκι, μπορεί μαχαίρι" ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του!

Τελικά το δικαστήριο αφού μετέτρεψε την κατηγορία από "απόπειρα ανθρωποκτονίας" σε "επικίνδυνη σωματική βλάβη", έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο, καθώς θεώρησε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπιστης, Απόλλωνας Καλογερόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε χαρακτηριστικά:
"Είναι μια υπόθεση στην οποία έχουμε κλασσική εφαρμογή της διάταξης του Ποινικού Κώδικα περί άμυνας, και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε υπέρβασή της, αφού κρίθηκε - και με ομόφωνη απόφαση - ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της επίθεσης, ο τρόπος και η έντασή της και τα απειλούμενα αγαθά δεν άφηναν κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια του κατηγορούμενου.
Η απόφαση είναι και ένα μήνυμα ότι σε απειλές επιθέσεων κάθε είδους, η Δικαιοσύνη αξιολογεί τα περιστατικά και αποδίδει δίκαιο σε εκείνον ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με άδικες σε βάρος του πράξεις"

πηγή: cretalive.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση