Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 18:26 Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στη Βάρη

Η αστυνομία ελπίζει ότι θα «μιλήσουν» τα κινητά

Νέες αποκαλύψεις από αστυνομικές πηγές για τη διπλή μαφιόζικη εκτέλεση σε ταβέρνα στη Βάρη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, οι σφαίρες προέρχονται από δύο πιστόλια των 9mm, ένα για τον κάθε στόχο.

Συνολικά έπεσαν 24 σφαίρες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν μόνο άστοχες. Τα θύματα της διπλής δολοφονίας στη Βάρη χτυπήθηκαν στο κεφάλι και στο στήθος. Το ένα θύμα, μάλιστα, έχει 7 διαμπερή και 2 τυφλά χτυπήματα από τις σφαίρες. Κάτι που σημαίνει ότι οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες.

Τους δράστες ψάχνουν οι αρχές, ωστόσο, όταν πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, όπως και στο συγκεκριμένο περιστατικό, οι πιθανότητες εξιχνίασης της υπόθεσης είναι ελάχιστες.

Για αυτό και οι Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr,  κάνουν φύλλο και φτερό τα κινητά των θυμάτων ενώ έχει ζητηθεί και άρση απορρήτου.
 
Νεότερες πληροφορίες που έχει και εξετάζει η ΕΛΑΣ είναι ότι πίσω από την διπλή εκτέλεση κρύβεται το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει από τις αρχές της Σερβίας και την Ιντερπόλ στοιχεία από την φατρία Καβάτσκι, τους αντιπάλους των θυμάτων, για να δουν πόσοι από αυτούς βρίσκονταν στη χώρα μας ή ταξίδεψαν το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε δεύτερη επαφή με τις συζύγους των θυμάτων για να εντοπίσουν τα σπίτια στα οποία διέμεναν.

Το χρονικό της εκτέλεσης στη Βάρη

Σκηνές χολιγουντιανής ταινίας εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου μέσα σε γνωστή οικογενειακή ταβέρνα της Βάρης λίγο μετά τις επτά το απόγευμα. Τέσσερις ένοπλοι δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυο άντρες, που έτρωγαν με τις οικογένειές τους.

Σερβικά ΜΜΕ αποδίδουν τη δολοφονική επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο.

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Και οι δύο, σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά τα οποία έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Τότε ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση