Διακοπή στην δίκη για την τραγωδία στη Μάνδρα- Δεν τους χώραγε η αίθουσα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 16:17 Διακοπή στην δίκη για την τραγωδία στη Μάνδρα- Δεν τους χώραγε η αίθουσα

Για τις 28 Ιανουαρίου διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα Αττικής όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι στην δίκη, κατηγορούμενη- μαζί με αυτοδιοικητικούς παράγοντες- είναι και η π΄ρωην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι πρόκληση πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια καθώς και παραβάσεις καθήκοντος.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ενώπιον του οποίου εκφωνήθηκε σήμερα η υπόθεση ανακοίνωσε πως η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη , οπότε και θα διερευνηθεί εάν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ακροαματικής διαδικασίας.

Το συγκεκριμένο αίτημα υπέβαλλαν οι δικηγόροι της υπόθεσης καθώς στη συγκεκριμένη αίθουσα ήταν αδύνατον να "χωρέσουν" κατηγορούμενοι και συνήγοροι, υπεράσπισης και υποστήριξης της κατηγορίας, οι οποίοι εξ αυτού του λόγου αδυνατούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

Η δήλωση Κούγια 

Την ανάγκη να εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση για τους συγγενείς των θυμάτων και για τους πληγέντες, τόνισε, εξερχόμενος από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Αλέξης Κούγιας.

«Δεν πρέπει να λησμονούμε δύο σοβαρά θέματα στη δίκη αυτή. Το πρώτο είναι ότι υπήρξε πράγματι θεομηνία, η οποία ήταν απρόβλεπτη και αδύνατη να αντιμετωπιστεί. Το δεύτερο είναι αν αναζητάμε ευθύνες του ανθρώπινου παράγοντα, ναι υπάρχουν και είναι του ανθρώπινου παράγοντα που επί 30 χρόνια, είτε κυβέρνηση κεντρικά είτε διοίκηση τοπικά, άφησε την περιοχή εν γνώσει των προβλημάτων απροστάτευτη», επισήμανε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, Διονύσης Γκούσκος. Ο ίδιος προσέθεσε ότι «οι μικρότερες ευθύνες βαραίνουν την εφήμερη τοπική ηγεσία». «Γι’ αυτό είμαστε εδώ και θα αντιμετωπίσουμε με μεγάλη προσοχή και σεβασμό τα οποιαδήποτε ψήγματα ευθύνης προκύπτουν από το κατηγορητήριο το οποίο είναι έωλο και πολύ πρόχειρα φτιαγμένο», κατέληξε.

Πλήθος συγγενών των θυμάτων συγκεντρώθηκε σήμερα στο δικαστήριο, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται στον κατάλογο των μαρτύρων.

«Ζητάω δικαιοσύνη και να εξαντλήσει το δικαστήριο όλη την αυστηρότητα ώστε να μην υπάρχουν μελλοντικές τραγωδίες. Εγώ έχασα τη μητέρα μου αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί ήδη από εχθές είμαι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Ξαναθυμάμαι πάλι γεγονότα. Δεν ξεπερνιούνται αυτά. Έχουν γίνει έργα, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο είναι τραγικό “το να πρέπει” να πεθαίνουν 24 άνθρωποι με τέτοιο φρικτό τρόπο, για να έχουμε τα αυτονόητα, την ασφάλεια ως πολίτες», είπε η κ. Σοφία Αναστασίου, εκ των συγγενών των θυμάτων

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση