Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόρια: «Ένας καταυλισμός 5.500 ανθρώπων μετατράπηκε σε μια άναρχη κατάσταση ζούγκλας με 19.500 ανθρώπους»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 22:33 Μόρια: «Ένας καταυλισμός 5.500 ανθρώπων μετατράπηκε σε μια άναρχη κατάσταση ζούγκλας με 19.500 ανθρώπους»

Μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού παραδόθηκε για να καλυφθούν οι ανάγκες των αιτούντων άσυλο

Μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού παρέδωσαν σήμερα για τις ανάγκες των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας εθελοντές της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη για Όλους», ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και συνεργάτες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη.

Ας σημειωθεί ότι στην αποστολή είχε προγραμματιστεί και η συμμετοχή του κ. Αρβανίτη όπως και του πρώην υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου οι οποίοι όμως ακύρωσαν την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή τους για λόγους υγείας.

Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία παράδοσης του υλικού που ας σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκε από οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική και πολίτες, ενημερωθήκαν από τη Διοίκηση του ΚΥΤ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον καταυλισμό. Ενώ περιηγήθηκαν και σε χώρους του καταυλισμού τόσο εντός όσο και εκτός του ΚΥΤ.

Αργά το μεσημέρι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνέντευξη τους κατήγγειλαν «την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΚΥΤ δημιούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που μετέτρεψε έναν καταυλισμό 5.500 ανθρώπων σε μια άναρχη κατάσταση ζούγκλας με 19.500 ανθρώπους σήμερα». Επίσης ζήτησαν την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στην ανάγκη επαναπρόσληψης προσωπικού του οποίου σταδιακά λήγουν οι συμβάσεις.

πηγή: newsbeast.gr