Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης "κόβει τη μπάλα" στον Αυγενάκη- Το κλειδιά σε FIFA- UEFA

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 12:11 Ο Μητσοτάκης "κόβει τη μπάλα" στον Αυγενάκη- Το κλειδιά σε FIFA- UEFA

Ερχονται ξένοι παράγοντες στην διοίκηση του ποδοσφαίρου- Με μοντέλο τρόϊκας

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στην κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο είναι η κυβέρνηση που τρέχει με γοργούς ρυθμούς τις εξελίξεις προκειμένου να υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών πριν από το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στις 23 Φεβρουαρίου. 

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης στις αρχές της εβδομάδας θα μεταβεί στην έδρα της UEFA στην Ελβετία, προκειμένου να κάνει πράξη, αυτό που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός την Πέμπτη από το βήμα της ολομέλειας της βουλής. Την σύνταξη ενός μνημονίου συνεργασίας από την UEFA και την FIFA που θα βάλει κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο με στόχο να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το δημοφιλές άθλημα.

Στο Μαξίμου επιθυμούν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι επιτελείς της παγκόσμιας ομοσπονδίας να έχουν έτοιμο το πλάνο τους, προκειμένου στην συνέχεια να έρθουν στην Αθήνα και να το ανακοινώσουν. Μάλιστα θα υπάρξει συνάντηση και του Προέδρου της UEFA Τζόνι Ινφαντίνο ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς η ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια είναι υπό επιτροπεία.

Εκτός αρμοδιοτήτων Αυγενάκη το ποδόσφαιρο     

Εκτός κυβερνητικών πλάνων για τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης, που χρεώνεται την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Άλλωστε ο υφυπουργός αθλητισμού όπως είναι γνωστό δεν θα μετέχει στο κλιμάκιο που θα μεταβεί στη Νιόν της Ελβετίας. 

Στην περίπτωση που η παγκόσμια ομοσπονδία αναλάβει δράση τότε θα δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα ανήκει η Super League στον υφυπουργό αθλητισμού, ενώ και ο ρόλος της ΕΠΟ θα είναι ουσιαστικά διακοσμητικός και θα ασχολείται κυρίως με τα της εθνικής ομάδας.

Δύο επισκέψεις του Ντέμη σε τρεις ημέρες  

Η χθεσινή επίσκεψη του Ντέμη Νικολαΐδη στο Μαξίμου μπορεί να συζητήθηκε αρκετά, όμως δεν ήταν η πρώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από τρεις ημέρες είχε προηγηθεί ένα ακόμη ραντεβού με τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Τότε ο υπουργός Επικρατείας του είχε ζητήσει την άποψη του για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για την σύσταση της επιτροπής που θα αναλάβει τις τύχες του δημοφιλούς αθλήματος. Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην συνάντηση του Σαββάτου πήγε και παρέδωσε το πλάνο στα χέρια του Γιώργου Γεραπετρίτη.

  Τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Επικρατείας είδε και άλλους παράγοντες του ποδοσφαίρου τους οποίους εμπιστεύεται, προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα και να είναι έτοιμος να απαντήσει στα όσα θα ειπωθούν στην συνάντηση με την UEFA και την FIFA. Στην κυβέρνηση αισιοδοξούν πως μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί θα έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για την κάθαρση και την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου. 

Ντρίπλα Μητσοτάκη – Τα «κλειδιά» σε UEFA & FIFA    

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν καθοριστική καθώς μετά τις ανακοινώσεις του στη βουλή και την ξεκάθαρη προειδοποίηση στους προέδρους των ομάδων για Grexit και διακοπή του πρωταθλήματος, οι τόνοι έπεσαν. Παράλληλα ο πρωθυπουργός με την απόφαση του να δώσει τα «κλειδιά» του ποδοσφαίρου δείχνει πως σέβεται το αυτοδιοίκητο, ενώ φεύγει από τα χέρια του και η «καυτή πατάτα» του ποδοσφαίρου που επί δεκαετίες απασχολούσε και δημιουργούσε προβλήματα όλες τις κυβερνήσεις.

«Tο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, αλλά οι μειωμένοι φόροι, οι περισσότερες δουλειές, τα καλά νοσοκομεία, τα καλά σχολεία είναι πολύ πιο σημαντικά από ότι είναι το ποδόσφαιρο» είπε ο πρωθυπουργός στη βουλή δείχνοντας τις προθέσεις του. Άλλωστε καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν απασχολεί το συγκεκριμένο άθλημα όπως συμβαίνει στην χώρα μας και αυτό θέλει να πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που φέρεται αποφασισμένος να κόψει τον ομφάλιο λώρο που επί χρόνια η πολιτική συνδέονταν με τον χώρο του ποδοσφαίρου.  

πηγή: thetoc.gr