Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Επέστρεψε στην Ευρώπη ο Έλληνας εγκλωβισμένος- Έφτασε στη Γαλλία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 19:16 Κοροναϊός: Επέστρεψε στην Ευρώπη ο Έλληνας εγκλωβισμένος- Έφτασε στη Γαλλία

Θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού του.

Επέστρεψε στην Ευρώπη ο ένας από τους τρεις εγκλωβισμένους Ελληνες στην Κίνα λόγω κορoναϊού. Ο ένας εκ των Ελλήνων εγκλωβισμένων στην Κίνα επέβαινε στην πτήση από την Κίνα για την Ευρώπη, η οποία ήταν γεμάτη Ευρωπαίους πολίτες και η οποία προσγειώθηκε στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) στην πόλη Ιστρ της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μεταβεί στη Μασσαλία όπου μαζί με τους υπολοίπους Ευρωπαίους της πτήσης θα υποβληθεί στις σχετικές εξετάσεις και θα παραμείνει σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες ώστε να διαπιστώσουν οι αρχές εάν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Στη φωτογραφία του REUTERS βλέπουμε την προσγείωση του αεροσκάφους:

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε σχολή πυροσβεστών, όπου θα τεθούν σε καραντίνα ως προληπτικό μέτρο λόγω της επιδημίας των κοροναϊών στην Κίνα, μετά την εκκένωση τους από την περιοχή Wuhan, στο Aix-en-Provence κοντά στη Μασσαλία: Φωτογραφία: REUTERS

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αεροπλάνο που μεταφέρει 250 Γάλλους και Ευρωπαίους πολίτες από την κινεζική πόλη Ουχάν, επίκεντρο του ξεσπάσματος ενός νέου κορωναϊού, προσγειώθηκε σήμερα σε στρατιωτική αεροπορική βάση στην Ιστρ, στη νότια Γαλλία.

Πολλές χώρες συνεργάζονται με την Κίνα για τον επαναπατρισμό πολιτών τους από την Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι.

Περίπου 65 Γάλλοι θα μπουν σε καραντίνα σε ένα θέρετρο στο Καρί Λε-Ρουέ, στη νότια Γαλλία, ή σε ένα κέντρο εκπαίδευσης πυροσβεστών κοντά στην Εξ-αν-Προβάνς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Παιδικής Προστασίας Αντριέν Τακέ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε πως το αεροπλάνο μεταφέρει υπηκόους 30 χωρών και πως οι περισσότεροι μη Γάλλοι θα συνεχίσουν για τις πατρίδες τους.

Η Τσεχική Δημοκρατία δήλωσε ότι πέντε πολίτες της επιβαίνουν στο αεροσκάφος και ότι θα μεταβούν αεροπορικώς στις Βρυξέλλες απ΄όπου θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τσεχικό αεροπλάνο.

Η Σουηδία ανέφερε πως περίπου 10 πολίτες της επιβαίνουν στο γαλλικό αεροπλάνο και θα μεταφερθούν στη συνέχεια στη Σουηδία.

Στη γαλλική πτήση επιβαίνουν και Βρετανοί πολίτες.

Στο μεταξύ, πέντε στρατιωτικά αεροσκάφη θα απομακρύνουν Ρώσους πολίτες από την Κίνα μετά το ξέσπασμα ενός νέου κοροναϊού, ανέφεραν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως περίπου 130 Ρώσοι είναι έτοιμοι να φύγουν από την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας.

Δεύτερο αεροπλάνο με Ευρωπαίους πολίτες κατευθύνεται προς τη Γαλλία

Eιδικότερα, ένα δεύτερο αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα κατευθύνεται σήμερα προς τη Γαλλία, επιβεβαίωσε η νομαρχία της Μπους-ντι- Ρον, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο αεροδρόμιο πρόκειται να προσγειωθεί.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, το αεροσκάφος αυτό μεταφέρει Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες, ανάμεσά τους και εννέα Βέλγους, και αναμένεται να προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση Ιστρ στην Μπους-ντι- Ρον, όπου θα αποβιβαστούν οι Γάλλοι πολιτες.

Το βελγικό πρακτορείο Belga μετέδωσε ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Μετά τη Γαλλία το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του ως το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου θα αποβιβαστούν εκτός από τους Βέλγους, 11 Δανοί, 23 Ολλανδοί, 5 Τσέχοι και δύο Σλοβάκοι.

Σύμφωνα με το Belga, τους ξένους πολίτες θα αναλάβουν οι διπλωματικές αρχές των χωρών τους.

Ένα πρώτο αεροπλάνο με επαναπατρισθέντες από την Κίνα, στην πλειονότητά τους Γάλλους, έφτασε την Παρασκευή στην Ιστρ. Οι επιβάτες έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα θέρετρο διακοπών κοντά στη Μασσαλία. Δύο εξ αυτών, που παρουσίαζαν συμπτώματα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ήταν αρνητικά.

Φωτογραφία: REUTERS

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ