Χατζηδάκης: Ειδικός συντονιστής για την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 13:46 Χατζηδάκης: Ειδικός συντονιστής για την απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ

Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις.

«Αυτό που τους είπαμε στη Γαλλία, είναι ότι αυτή την ώρα υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση, φιλο-επενδυτική, είναι ευκαιρία να έρθετε να επενδύσετε. Τα συμπεράσματα είναι θετικά και θα αρχίσουν να φαίνονται σύντομα στον κλάδο της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας για τις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Γαλλία, αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις που αφορούν το υπουργείο του.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας:

«Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, υπάρχουν δυο διαγωνισμοί που είναι στον αέρα και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για τον ΔΕΔΔΗΕ, ξεκινάει και αποφασίσαμε να πάμε στο 49%. Ότι κάνουμε συμβουλευόμαστε τους καλύτερους σύμβουλους της αγοράς. Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, εκτός από τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθεί η υποθαλάσσια φυσική αποθήκη στην Καβάλα, είναι μια αποθήκη για να αποθηκεύεται φυσικό αέριο σε περίπτωση ανάγκης. Θα γίνει διαγωνισμός».

Αναφερόμενος στα ΕΛΠΕ ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «η διαδικασία συνεχίζεται, ψάχνουμε να βρούμε την κατάλληλη ευκαιρία και τις κατάλληλες τιμές».

Μιλώντας για τον ΑΔΜΗΕ ο υπουργός είπε ότι «γίνονται κινήσεις αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμες. Για την ΛΑΡΚΟ, εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί τροπολογία».

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ, λέγοντας ότι «όλες οι μονάδες θα κλείσουν έως το 2023, εκτός την Πτολεμαΐδα όπου θα πάει έως το 2028», ενώ σημείωσε ότι «θα ανακοινωθεί ένας ειδικός συντονιστής που θα έχει αρμοδιότητα το θέμα της απολιγνιτοποίησης.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση