Στην Ελβετία ο Γ. Γεραπετρίτης για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 15:12 Στην Ελβετία ο Γ. Γεραπετρίτης για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μετέβη σήμερα στην Ελβετία, όπου θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της UEFA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, για την ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν πρόκειται να προβάλλει ενστάσεις στο πλάνο της UEFA και της FIFA καθώς η εντολή που έχει πάρει από τον πρωθυπουργό είναι οι δύο ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε όποια μέτρα απαιτούνται έτσι ώστε να μπουν κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το δημοφιλές άθλημα.

Παράλληλα θα επαναλάβει πως στην περίπτωση που δεν εφαρμοσθούν τα συμφωνηθέντα από τις ομάδες τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε Grexit και σε διακοπή του πρωταθλήματος.

Ορισμένες από τις αλλαγές που θα υπάρξουν είναι η σύσταση επιτροπής παρακολούθησης του ποδοσφαίρου η οποία ουσιαστικά θα πάρει τις αρμοδιότητες που είχε ο υφυπουργός αθλητισμού και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν αποκλείεται τα μέλη της επιτροπής να είναι ξένοι, αλλά αυτό θα κριθεί μετά τις συναντήσεις που θα έχει το ελληνικό κλιμάκιο με την παγκόσμια ομοσπονδία.

Επίσης θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, θα τροποποιηθεί ο πειθαρχικός κώδικα και η απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης, ενώ τέλος αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στον χώρο του ορισμού των διαιτητών. 

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση