Σοκαρισμένος ο εκδότης μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητό του! "Προφανώς ήξεραν που είμαστε"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 10:01 Σοκαρισμένος ο εκδότης μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητό του! "Προφανώς ήξεραν που είμαστε"

Τους δυο επιβάτες της μηχανής που έριξαν βόμβα στο αυτοκίνητο του εκδότη της εφημερίδας "Παρασκήνιο" και κυρίως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή ψάχνει η αστυνομία. Ο ίδιος ο Νίκος Καραμανλής, στις πρώτες του δηλώσεις, δεν έκρυψε το σοκ απ’ όσα έγιναν στην Αγία Βαρβάρα.

Ήταν λίγο πριν από τις 21:00 όταν οι θαμώνες ταβέρνας στην Αγία Βαρβάρα άκουσαν μια δυνατή έκρηξη. Ήταν η στιγμή που το αυτοκίνητο του εκδότου της εφημερίδας «Παρασκήνιο» είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Μέσα στην ταβέρνα με την παρέα του βρισκόταν και ο ίδιος ο Νίκος Καραμανλής, που λίγα λεπτά πριν είχε παρκάρει έξω το αυτοκίνητό του.

«Φύγαμε γύρω στις 20:30 από το γραφείο μου στην εφημερίδα στη Συγγρού. Φτάσαμε 9 παρά. Όταν καθίσαμε, ακούσαμε έκρηξη, δεν πήγε το μυαλό μας. Μας ειδοποίησαν περαστικοί κι ένα ζευγάρι που ήταν αυτόπτες μάρτυρες ότι σταμάτησε μια μεγάλη μηχανή με δυο επιβαίνοντες, έσπασαν το αυτοκίνητο κι έριξαν βόμβα», είπε στους δημοσιογράφους ο Νίκος Καραμανλής.

Δείτε τι είπε

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον παρακολουθούσαν. “Φαντάζομαι ότι για να γίνουν με τόση αμεσότητα όλα αυτά, προφανώς ήξεραν που είμαστε”. Δεν θέλησε όμως να πει κάτι άλλο, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις. “Όταν σε παρακολουθούν είσαι ο τελευταίος που το ξέρεις”, συμπλήρωσε. “Είναι η δεύτερη φορά που τη γλιτώσαμε. Ελπίζω να τη γλιτώσω και την τρίτη”.

Η λευκή Jaguar καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε.

Video ντοκουμέντο έχει καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης στην συμβολή των οδών Ραιδεστού και Αγίας Βαρβάρας.

 

 

Έτσι έγινε η επίθεση

Οι δράστες έσπασαν το τζάμι και έριξαν μέσα εμπρηστικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. Ερωτήματα υπάρχει για το αν οι δράστες παρακολουθούσαν τον εκδότη και με την πρώτη ευκαιρία κατάφεραν να πετύχουν το χτύπημα αυτό.

Οι δυο επιβάτες της μηχανής πλησίασαν το αυτοκίνητο το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από την ταβέρνα στην Αγία Βαρβάρα και τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό και στη συνέχεια έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Αμέσως, η λευκή Jaguar τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ακούστηκαν τρεις εκρήξεις και ο θόρυβος ήταν πολύ δυνατός.

Να σημειωθεί πως το 2017 είχε βρεθεί έξω από το σπίτι του Νίκου Καραμανλή μια χειροβομβίδα, χωρίς να έχει τραβηχτεί η περόνη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση