Σε καραντίνα για 14 ημέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από Ουχάν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 22:28 Σε καραντίνα για 14 ημέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από Ουχάν

Ειδικά μέτρα λαμβάνουν οι γιατροί για όσο διάστημα θα τους παρακολουθούν

Εξελίξεις υπάρχουν όσον αφορά το θέμα με τους Έλληνες που βρίσκονται σε καραντίνα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς υποβάλλονται καθημερινά σε εξετάσεις για την περίπτωση να είναι φορείς του νέου κορονοϊού, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιάσει κανένα ύποπτο σύμπτωμα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, οι δύο αυτοί άνθρωποι (ένας άνδρας και μια γυναίκα), που επαναπατρίστηκαν από την πόλη-φάντασμα Ουχάν της Κίνας, «θα μείνουν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες, όσες και ο χρόνος επώασης του θανατηφόρου ιού».

Βάσει των όσων αναφέρθηκαν, νοσηλεύονται προληπτικά και οικειοθελώς σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους του νοσοκομείου «Σωτηρία». Οι θάλαμοι αυτοί βρίσκονται σε ανεξάρτητο κτίριο που δεν νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς. Θα τους γίνονται καθημερινά θερμομετρήσεις και έλεγχοι, για το ενδεχόμενο να αναπτύξουν ύποπτα συμπτώματα.

Στα δωμάτιά τους δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, έχουν όμως τηλεόραση και ασύρματο ίντερνετ. Το διάστημα αυτό δεν θα μπορούν να δέχονται επισκέψεις από συγγενικά τους πρόσωπα. Οι γιατροί που θα τους παρακολουθούν θα φορούν ειδική ρόμπα, μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση