Κρήτη: Σπαραγμός για τον θάνατο 16χρονης - Συγκλονίζει η απόφαση που πήραν οι γονείς της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 19:07 Κρήτη: Σπαραγμός για τον θάνατο 16χρονης - Συγκλονίζει η απόφαση που πήραν οι γονείς της

Για δύο εβδομάδες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 16χρονη Νεκταρία, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Η έφηβη ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί και η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη σε όλη την Κρήτη και ειδικά στο Ρέθυμνο όπου και έμενε με την οικογένειά της.

Οι γονείς της, αστυνομικοί στο επάγγελμα, βρίσκονταν συνεχώς στο πλάι της μέχρι και την στιγμή που υπέκυψε. Τότε έδειξαν το μεγαλείο που έκρυβαν στην ψυχή τους παίρνοντας την γενναία απόφαση να δώσουν ζωή, μέσα από τον θάνατο της 16χρονης.

Για την λήψη των οργάνων και τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι μεταμοσχεύσεις, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από νωρίς χθες το απόγευμα (11-02-2020) η οποία και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο διοικητής του ΠAΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, αναφέρθηκε στο μεγαλείο της ψυχής της οικογένειας που αποφάσισε να χαρίσει τα όργανα της κόρης τους. «Επέδειξαν μεγαλείο ψυχής την ώρα της ανείπωτης και βαθιάς οδύνης τους για την απώλεια του λατρεμένου τους προσώπου, αφού με την πράξη δωρεάς έδωσαν ελπίδα και ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας».

Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου αναμένεται να βρεθεί αύριο στην Αμνάτο Ρεθύμνου όπου θα απευθύνουν το τελευταίο… αντίο στην 16χρονη Νεκταρία. Η κηδεία της θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι.

Πηγή: cretapost.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση