Λασίθι: Παραδόθηκε ο δράστης του στυγερού φονικού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 10:50 Λασίθι: Παραδόθηκε ο δράστης του στυγερού φονικού

Τον 43χρονο συνόδευε ο δικηγόρος του.
Τη Δευτέρα (10.02.2020) πυροβόλησε και σκότωσε έναν 73χρονο, τραυμάτισε άλλους δύο και από τότε κρυβόταν στα βουνά.
Στα Χανιά φέρεται να έχει φυγαδευτεί η οικογένεια του δράστη για το φόβο βεντέτας από τους συγγενείς του θύματος.

Παραδόθηκε το πρωί της Πέμπτης (13.02.2020) ο δράστης του φονικού στο Λασίθι, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 73χρονος και δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν – το ένα μάλιστα σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 43χρονος συνοδεία του δικηγόρου του Γιώργου Στειακάκη εμφανίστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Θανάση Γαλήνα. Αναμένεται, επίσης, η απολογία του ενώπιον του ανακριτή και η απόδοση κατηγοριών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του δράστη έχει φυγαδευτεί στα Χανιά. Υπενθυμίζεται ότι το αιματηρό συμβάν έγινε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (10.02.2020) στην αγροτική περιοχή Κουρούνες Νεάπολης Λασιθίου.

Λασίθι: Οι διαπραγματεύσεις

Τις προηγούμενες ώρες είχε γίνει γνωστό ότι ο δικηγόρος Γιώργος Στειακάκης, στον οποίο απευθύνθηκε ο 43χρονος, είχε ήδη επικοινωνήσει με τις αρχές ενημερώνοντας τες για τις προθέσεις του δράστη.

Η παρουσία του ενώπιον των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών ήταν θέμα ωρών, όπως και αποδείχτηκε τελικά με την παράδοσή του. Προφανώς, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί, αναζητείτο τρόπος η παράδοση να γίνει σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς έκτροπα.

Το χρονικό του άγριου φονικού

Το απόγευμα της Δευτέρας (10.02.2020), ο 43χρονος άνοιξε πυρ κατά οικογένειας στα Περάμπελα. Από τις σφαίρες του κυνηγετικού του όπλου έπεσε νεκρός ο 73χρονος Μανόλης Φινοκαλιώτης, ενώ βαρύτατα τραυματισμένος νοσηλεύεται, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ο 45χρονος γιος του.

Από τις σφαίρες τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρύτερα – και ο 52χρονος γαμπρός του θύματος.

Αφότου σκότωσε τον 73χρονο, ο 43χρονος εξαφανίστηκε και, μέχρι και πριν λίγες ώρες, αναζητείτο από τις Αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο λόγος που όπλισε το χέρι του 43χρονου ήταν οι κτηματικές – κτηνοτροφικές διαφορές του δράστη με την οικογένεια των θυμάτων, ωστόσο, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, η οποία και διενεργεί την προανάκριση, θα διερευνήσει τα αίτια του εγκλήματος.

Ξεχειλίζει η οργή

Εν τω μεταξύ, για άνανδρη, αναίτια και εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση εκ μέρους του 43χρονου δράστη της αιματοχυσίας κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Γιώργος Κοκοσάλης, στον οποίο ανατέθηκε η υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) της υπόθεσης.

πηγή: cretalive.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση