Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Φώφη Γεννηματά απέρριψε το «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 16:57 Η Φώφη Γεννηματά απέρριψε το «φλερτ» του Αλέξη Τσίπρα

Άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση για τα εργασικά στη Βουλή επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση για τα εργασικά στη Βουλή επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μια προσπάθεια η οποία όμως έπεσε στο κενό.

Η πρόταση της κ. Γεννηματά για αύξηση του κατώτατου μισθού με απόφαση των κοινωνικών εταίρων μέσω ελεύθερων διαπραγματεύσεων φαλινεται πως έδωσε την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα..

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  στη δευτερολογία του έκανε δεκτή την πρόταση της Φώφης Γεννηματά θέτοντας, όμως ως προϋπόθεση οι κοινωνικοί εταίροι να αποδεχθούν μίνιμουμ αύξηση 7,5+7,5% τα επόμενα δύο χρόνια. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, δηλαδή 698 ευρώ για φέτος και 751 ευρώ για τον επόμενο χρόνο.

Λίγη ώρα αργότερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδωσε ξεκάθαρη απάντηση τονίζοντας: «Δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός, μέρα που είναι. Ο κόσμος σάς έχει πάρει χαμπάρι. Χάσατε την ευκαιρία για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού όταν ήσασταν κυβέρνηση. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Μιλούν οι πράξεις». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε τα σενάρια συμπόρευσης είτε με το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ, παραμύθια της Χαλιμάς, τονίζοντας ότι εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την χώρα το τελευταίο διάστημα, συμμετέχουν στις διαδικασίες πιστεύοντας στη μεγάλη αυτόνομη πορεία της παράταξης.

«Να τονίσω τέλος, πως σήμερα που είναι και του Αγίου Βαλεντίνου, είναι η καλύτερη μέρα να πούμε πως δεν υπάρχει κανένας έρωτας με κανέναν, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ. Είμαστε βαθιά ερωτευμένοι με την ιστορική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ, με αυτά τα οποία άφησαν πίσω οι κυβερνήσεις του, τους ανθρώπους τους και με τον τρόπο που θα πορευτούμε από δω και πέρα», ανάφερε.

«Υπάρχει η απόφαση του τελευταίου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής που μιλάει για την αυτονομία της παράταξης μας. Επομένως όλα αυτά συζητούνται στα όργανα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια των ανθρώπων που πιστεύουν, αγωνίζονται, αγωνιούν και έμειναν σταθεροί στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Χρηστίδης. Πρόσθεσε ότι κάνει λάθος όποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από την συλλογικότητα και την προσπάθεια την όποια κάνουν εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι.

Σχολιάζοντας την αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι το ιστορικό ΠΑΣΟΚ έχει αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης κρίνεται από αυτά που λέει, η πορεία του είναι στο ΠΑΣΟΚ, από κει τον είδε ο κ. Μητσοτάκης και τον έκανε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το αν το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής έχει προοδευτικό λόγο στα πράγματα θα φανεί, σίγουρα πάντως το να είναι κάποιος μαζί με τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και τους υπόλοιπους δεν έχει καμία σχέση με την σοσιαλδημοκρατία».

Φωτογραφία: Αρχείο Eurokinissi

πηγή: thetoc.gr