Νέο σύστημα δήλωσης γέννησης! Άρχισε η πιλοτική λειτουργία του! Η λίστα με τα μαιευτήρια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 18:25 Νέο σύστημα δήλωσης γέννησης! Άρχισε η πιλοτική λειτουργία του! Η λίστα με τα μαιευτήρια

Τα 15 μαιευτήρια και κλινικές σε όλη την Ελλάδα όπου εφαρμόζεται από σήμερα το νέο σύστημα δήλωσης γέννησης.

Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του συστήματος δήλωσης γέννησης για τους γονείς μόνο στα μαιευτήρια.

Σε 15 μαιευτήρια και μαιευτικές κλινικές της χώρας ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική εφαρμογή της νέας διαδικασίας της δήλωσης γέννησης, όπως σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η διαδικασία, απλοποιείται και πλέον θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται για τους γονείς μέσα στο μαιευτήριο, με μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό τα ταυτοποιητικά τους έγγραφα. Τα αρμόδια ληξιαρχεία και δημοτολόγια θα ενημερώνονται από το μαιευτήριο ηλεκτρονικά, ενώ το νεογέννητο θα αποκτά άμεσα ΑΜΚΑ και ασφαλιστική ικανότητα (αν είναι ασφαλιστικά ενήμερος ο γονέας). Επιπλέον, θα κινούνται αυτόματα οι διαδικασίες για την απόδοση του επιδόματος γέννησης, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι επιχειρησιακά έτοιμο ώστε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η νέα διαδικασία να εφαρμόζεται καθολικά.

Η πιλοτική λειτουργία αφορά τα παρακάτω μαιευτήρια και μαιευτικές κλινικές:

1.Γενικό Νοσοκομείο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ

2.Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

3.Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

4.Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

5.Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ

6.Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας- Νοσοκομειακή Μονάδα Σπάρτης

7.Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας- Νοσοκομειακή Μονάδα Άργους

8.Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ

9.Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

10.Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

11.Γενικό Νοσοκομείο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ -ΑΘΗΝΑ

12.Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ΑΘΗΝΑ

13.Μαιευτική, Γυναικολογική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ

14.Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας

15.Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Το νέο, απλοποιημένο σύστημα για τη δήλωση γέννησης είναι πιλοτικό και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να το βελτιστοποιήσουμε και να το διευρύνουμε. Δεν επιλέξαμε να αρχίσουμε τη διαδικασία απλοποίησης και ψηφιοποίησης των γεγονότων ζωής με τη γέννηση μόνο για σημειολογικούς λόγους, αλλά και γιατί επρόκειτο για μια από τις πλέον δαιδαλώδεις. Θα συνεχίσουμε να απλοποιούμε και να ψηφιοποιούμε τις διοικητικές διαδικασίες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κράτος σύγχρονο και λειτουργικό, το οποίο δε θα ταλαιπωρεί πολίτες και επιχειρήσεις με περιττές ουρές και διατυπώσεις».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com