Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Mε τον σύντροφό της στο Εθνικό θέατρο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 15:04 Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Mε τον σύντροφό της στο Εθνικό θέατρο

Προσήλθαν νωρίς και στάθηκαν διακριτικά και αθόρυβα ανάμεσα στον κόσμο.

Η εκλεγμένη πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο σύντροφός της Παύλος Κοτσώνης, ήταν ανάμεσα στους επίσημους που παρέστησαν στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης στην κεντρική σκηνή του θεάτρου.

Η κ. Σακελλαροπούλου και ο σύντροφός της μπήκαν διακριτικά και νωρίς από την πόρτα της οδού Μενάνδρου και κάθισαν διακριτικά σχεδόν απαρατήρητοι από τον κόσμο και άλλους επισήμους που προτίμησαν να μπουν στο θέατρο από την είσοδο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

 

Παρακολούθησαν την παράσταση από την πρώτη σειρά και χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές με τους οποίους δεν αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν.

 
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Mε τον σύντροφό της στο Εθνικό θέατρο

 

Σακελαροπουλου
Πατρικιος

Το περίφημο "καταραμένο" έργο του Σαίξπηρ, ένα "παραμύθι" για τη βία, για την ηδονή, για την εξουσία, για την τρέλα και κυρίως για τη μήτρα που τα γεννά, παίζεται στο Εθνικό Θέατρο σε μία μεγάλη συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Γραμμένο σε μια περίοδο πολιτικής και ηθικής κρίσης αποτυπώνει τη μεγάλη τραγωδία του ανθρώπου να διακρίνει το καλό από το κακό, την επιθυμία από τον φόβο, το φως από το σκοτάδι. Το κυνήγι της εξουσίας, η ανασφάλεια και ο φόβος, μήπως αυτή χαθεί, οδηγούν στα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης του έργου "Μακμπέθ", έδωσαν το "παρών" πολιτικοί και καλλιτέχνες, άνθρωποι του πνεύματος και συνάδελφοι των πρωταγωνιστών, από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, τον τ. πρωθυπουργό και την κα Σημίτη, την Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Γιώργο και την Άννα Νταλάρα, την Χ. Αλεξίου, τον Τίτο Πατρίκιο,  την τ. υπουργό κ. Λυδία Κονιόρδου, τον Κ. Μαρκουλάκη με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη, τον Γ. Καπουτζίδη, τη Ζέτα Μακρυπούλια,  τον διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη, τον Γ. Μπέζο και τη Ν. Τσαλίκη, τον Γ. Μιχαλακόπουλο, τον Αιμίλιο Χειλάκη και πολλούς άλλους που χειροκρότησαν θερμά τον Δημήτρη Λιγνάδη και τη Μαρία Κίτσου, ως Μακμπέθ και Λαίδη Μακμπέθ.

Οι καλεσμένοι της λαμπερής πρεμιέρας

 

Κεφαλογιαννη

 

Ακριτα Αλεξιου
Σημιτης
Μενδωνη
Κουτσουμπας

 

Ντενιση Ρουβα
Νταλαρας
Λεχου Καρυδη
Κιτσου Καρυδη
Κουρκουλος
Παπαθωμα

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση