Ο Μητσοτάκης καλεί εκτάκτως στο Μαξίμου τον Μουτζούρη - Αποσύρονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ από τα νησιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 20:26 Ο Μητσοτάκης καλεί εκτάκτως στο Μαξίμου τον Μουτζούρη - Αποσύρονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ από τα νησιά

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στην αυριανή σύσκεψη να θέσει τους  τοπικούς αιρετούς προ των ευθυνών τους.

Κινήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στα νησιά φαίνεται πως λαμβάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο των μετώπων που μαίνονται σε Χίο και Λέσβο μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ για την κατασκευή των κλειστών δομών. Ο πρωθυπουργός θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου και Σάμου. Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο του σχεδίου εκτόνωσης της κατάστασης, αποσύροντα με απόφαση Μητσοτάκη οι διμοιρίες των ΜΑΤ που εστάλησαν στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, πάντως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στην αυριανή σύσκεψη να θέσει τους τοπικούς αιρετούς προ των ευθυνών τους. Από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στον σχεδιασμό τους για την δόμηση των κλειστών κέντρων, ενώ ενδεικτικές των προθέσεων της κυβέρνησης είναι και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέλιου Πέτσα.

"Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη. Αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο. Κάποιες από τις δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν ενίσχυση, θα αποσυρθούν. Κάποιες θα παραμείνουν. Αύριο έχουν κληθεί στο Μαξίμου ο περιφερειάρχης με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους για να γίνει προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση. Όλοι όσοι είδαν τις εικόνες αυτές, δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Το έργο θα προχωρήσει και πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα", ανέφερε από τη μεριά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το σχέδιο είναι προς όφελος των πολιτών.

Νωρίτερα, o Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν στα νησιά απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι καθώς τα κλειστά κέντρα όπως είπε είναι προς όφελος των νησιωτών.

"Θέλω να κάνω μια ακόμη έκκληση να πέσουν οι τόνοι, να μετριαστεί αυτή η άγονη αντίδραση που υπάρχει δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά διότι είναι προς όφελος των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές για να κλείσουν οι προβληματικές δομές που υπάρχουν σήμερα."

Παράλληλα κάλεσε του μετανάστες που γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν άσυλο να μην έρχονται στην χώρα μας. "Θέλω να στείλω από την Αλεξανδρούπολη ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και πάρα ταύτα επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα μας. Μην έρχεστε διότι ο δρόμος στον οποίο σας οδηγούν οι διακινητές τους οποίους και πληρώνετε αδρά δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδος και τελικά στην Ευρώπη, σταματά στα νησιά και από εκεί θα ξεκινά ο δρόμος της επιστροφής".

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση