Ελένη Τοπαλούδη: Πλακώθηκαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη! Χαμός με ύβρεις, ξεσπάσματα και εκρηκτικούς διαλόγους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 13:20 Ελένη Τοπαλούδη: Πλακώθηκαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη! Χαμός με ύβρεις, ξεσπάσματα και εκρηκτικούς διαλόγους

Σε ένα πρωτοφανές παραληρηματικό ξέσπασμα, προχώρησε ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος, για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, εντός της δικαστικής αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Σε άδεια έδρανα φώναζε : «είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο ψυχίατρος πραγματογνώμονας των φυλακών Κορυδαλλού που τον εξέτασε διαπίστωσε καλή λειτουργικότητα και κριτική ικανότητα. Μόλις μεταφέρθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας ο 23χρονος και πριν ακόμα ανέβουν δικαστές, ένορκοι και εισαγγελέας, άρχισε να μουρμουρίζει και στη συνέχεια να λέει μόνος του. 

«Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής της Ελένης. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στην εισαγγελέα που ακόμα δεν είχε ανέβει στην έδρα, είπε «κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν με σταυρώσουν σαν τον παππού μου, εγώ την Ελένη, την βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

Την ίδια στιγμή, στράφηκε προς τον 21χρόνο συγκατηγορούμενο του, αλβανικής καταγωγής, φωνάζοντας «θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε». Εκείνη τη στιγμή παρενέβησαν οι αστυνομικοί χωρίζοντας τους δύο κατηγορούμενος και αλλάζοντας θέση στον 21χρόνο κατηγορούμενο.

Στη συνέχεια δίπλα στον κατηγορούμενο έσπευσε και η γιαγιά του στην οποία επίσης επιτέθηκε. «Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι, τον π@@@@», είπε ο κατηγορούμενος στη γιαγιά του και απευθυνόμενος παράλληλα στον αστυνομικό που του ζητούσε να κάτσει στην θέση του, του είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Στο σημείο αυτό δικαστές και ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα και έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου.

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πως είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Που τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος; Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω, πηγαίνετε προς τα πίσω

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, το οποίο είχε άλλωστε ζητήσει η έδρα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Πρόεδρος: Ακούστε τι είπε ο ψυχίατρος…

Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα να ακούσουμε…

Η πρόεδρος προχώρησε στην ανάγνωση του ιατρικού εγγράφου, το οποίο υπογράφει ψυχίατρος των φυλακών. Σύμφωνα με αυτό, ο 23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα».

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου λαμβάνοντας το λόγο τόνισε ότι βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» ακούστηκε τότε ο 23χρονος να λέει στο δικηγόρο του. 

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση 

Κατηγορούμενος (προς το δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησε την έσωσε…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Το δικαστήριο διέκοψε μάλιστα τη συνεδρίασή του και διέταξε να βγει από την  αίθουσα ο κατηγορούμενος. 

Στη συνέχεια και μετά από τη διακοπή, ο 23χρόνος ανακάλεσε την εντολή στον συνήγορο του, το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό δύο νέων δικηγόρων και διέκοψε μέχρι τη μία και μισή για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση