Γεραπετρίτης στο CNN για μεταναστευτικό: Τρομερή η προπαγάνδα από την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 00:17 Γεραπετρίτης στο CNN για μεταναστευτικό: Τρομερή η προπαγάνδα από την Τουρκία
Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι μόνο το 4% των μεταναστών, που βρίσκονται στον Έβρο, προέρχονται από τη Συρία ενώ διεμήνυσε ότι η Ευρώπη καταδικάζει τη στάση της Τουρκίας, από τη στιγμή που η ανθρωπιστική κρίση προκαλείται για γεωπολιτικά συμφέροντα

Την τουρκική προπαγάνδα σχετικά με το μεταναστευτικό τονίζει, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο CNN, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Αναδεικνύει την απόλυτη στήριξη της ΕΕ προς τη χώρα μας, ενώ δεν παραλειπει να επισημάνει πως η πλειονότητα των συγκεντρωμένων μεταναστών στις Καστανιές Έβρου δεν είναι Σύροι. 

Ο κ. Γεραπετρίτης απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας περί τραυματισμών ακόμη και σκοτωμών μεταναστών από Έλληνες αστυνομικούς στα σύνορα, μιλώντας για ψευδή κατασκευάσματα της γειτονικής χώρας.

«Η προπαγάνδα από την Τουρκία είναι τρομερή. Βίντεο που έχουν εξεταστεί και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ δείχνουν ότι Τούρκοι συνοδεύουν μετανάστες στα ελληνικά σύνορα», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας. 

«Οι Τούρκοι στέλνουν μηνύματα στους μετανάστες λέγοντάς τους ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Ο Ερντογάν, μάλιστα, παροτρύνει μετανάστες να πηγαίνουν στα σύνορα και σαν να μην φτάνει αυτό, απειλεί την Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ τόνισε πως από αυτούς που παράνομα βρίσκονται στα σύνορα μόνο το 4% προέρχεται από τη Συρία, γεγονός που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Ερντογάν.

Η πλειονότητα των συγκεντρωμένων μεταναστών στα ελληνικά σύνορα προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος διεμήνυσε ότι η Ευρώπη καταδικάζει τη στάση της Τουρκίας, από τη στιγμή που η ανθρωπιστική κρίση προκαλείται για γεωπολιτικά συμφέροντα.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση