Έβρος: Δύσκολη νύχτα στα σύνορα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 11:13 Έβρος: Δύσκολη νύχτα στα σύνορα

Άλλη μία δύσκολη νύχτα έζησαν στα σύνορα του Έβρου οι ελληνικές αρχές, καθώς τα επεισόδια συνεχίστηκαν. Διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος των συνόρων, προκάλεσαν την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και “μαρτυρούσαν” ότι η νύχτα θα έχει νέα ένταση…

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες, έχει προκαλέσει σοκ το βίντεο που είδε το “φως” της δημοσιότητας και δείχνει τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσχοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Το περιστατικό καταγράφηκε αργά χθες το βράδυ (06-03-2020). Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%!

Διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών. Οι προσπάθειες του τεθωρακισμένου καταγράφηκαν και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να λειτουργεί η Τουρκία στα σύνορα.

Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και με το φως της ημέρας. Σε αυτές πρωταγωνιστούν μετανάστες που δένουν στον φράχτη σχοινιά και στη συνέχεια τα τραβάνε όλοι μαζί.

Με ένα μεταλλικό γάντζο βάρους 6 κιλών έδεσαν στο φράχτη ένα σχοινί 15 μέτρων και το τραβούσαν πάνω από 20 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Την ίδια ώρα άναψαν φωτιές με στόχο να μαλακώσει το μέταλλο και με τους κόφτες που είχαν προμηθευτεί από Τούρκους, να το κόψουν πιο γρήγορα.

Όλα αυτά πίσω από ένα σύννεφο καπνού από χημικά και δακρυγόνα που έπεφταν βροχή. Οι ελληνικές δυνάμεις όμως ήταν ξανά στις σωστές θέσεις και τα σχέδια των μεταναστών ναυάγησαν…

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση