Κορονοϊός: Όλα όσα θα ισχύσουν για τις ειδικές άδειες των γονέων (Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 13:01 Κορονοϊός: Όλα όσα θα ισχύσουν για τις ειδικές άδειες των γονέων (Βίντεο)

Άδεια ειδικού σκοπού θα λαμβάνει ο ένας εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα διαρκεί το κλείσιμο των σχολείων έως τις 10 Απριλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τα νέα μέτρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός ζήτησε την προμήθεια υγειονομικού υλικού, όπως μάσκες και αναπνευστήρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κυβέρνηση απευθύνει σύσταση σε ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν το συνωστισμό σε χώρους που συγκεντρώνονται πολλά άτομα.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για σοβαρές δημοσιονομικές επιπτώσεις που πρέπει οι σχετικές δαπάνες να εξαιρεθούν από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Η κατάσταση εξελίσσεται και απαιτείται συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε.

Σήμερα εκδίδεται ΠΝΠ που θα προβλέπει άδεια ειδικού σκοπού που λαμβάνει ο ένας εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσα διάστημα διαρκεί το κλείσιμο των σχολείων έως τις 10 Απριλίου.

Για κάθε 4 ημέρες άδειας οι τρεις θα λογίζονται ειδικού σκοπού και μόνο μια θα λογίζεται ως κανονική άδεια.

Το κράτος θα καλύψει το 1/3 των αποδοχών σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. "Ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός", είπε χαρακτηριστικά. Στο Δημόσιο το κράτος θα καλύψει το σύνολο του κόστους.

Δεν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού και οι δύο σύζυγοι ταυτόχρονα, εκτός αν ο ένας νοσηλεύεται ή είναι άτομο με αναπηρία ή έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Μπαράζ συσκέψεων - Διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:30 με τους περιφερειάρχες στους οποίους θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμεως, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα με στόχο το συντονισμό κυβέρνησης - αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

Στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία και αν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.

Αργότερα το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, σε χρόνο κοντά στα δελτία ειδήσεων, ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, όπου θα ενημερώσει συνολικά για τις δράσεις της κυβέρνησης και την κατάσταση όπως διαμορφώνεται.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση