Βίντεο ντοκουμέντο από την τουρκική πρόκληση στον Έβρο! Καρέ – καρέ η χαμηλή πτήση των τουρκικών F16

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 18:28 Βίντεο ντοκουμέντο από την τουρκική πρόκληση στον Έβρο! Καρέ – καρέ η χαμηλή πτήση των τουρκικών F16

Όλη η πρόκληση των Τούρκων σε ένα βίντεο που κατέγραψε κάτοικος του Έβρου! Πρώτη φορά στα χρονικά οι Τούρκοι έστειλαν μαχητικά στον Έβρο! Πέταξαν σε ύψος 150 μέτρων!

Μόνο οργή προκαλεί το βίντεο ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας από την τουρκική πρόκληση στον Έβρο με δυο τουρκικά F-16 να πετούν σε χαμηλό ύψος, μόλις στα 200 μέτρα! Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και, φυσικά, δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία που επιλέχθηκε…

Το πρωτοφανές, προκλητικό, περιστατικό στον Έβρο έρχεται λίγες ώρες μετά το νέο σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο, τα ξημερώματα.  Όπως θα δείτε στο βίντεο τα τουρκικά μαχητικά πετούν σε χαμηλό ύψος και μάλιστα ένα από αυτά πετά ελάχιστα μέτρα από ένα ελληνικό ελικόπτερο! Το βίντεο κατέγραψε πολίτης και το ανέβασε στο facebook.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο!

Όλο το χρονικό της πρόκλησης

Στις 14:50 ζεύγος τουρκικών F-16, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο πέταξε μόλις 500 πόδια (150 μέτρα) πάνω από την Ορεστιάδα, κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Σύμφωνα με πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τα ελληνικά σύνορα οριακά και πέταξαν πάνω από την ελληνική επικράτεια για ελάχιστο χρόνο. Η πρωτόγνωρη επιθετική αυτή κίνηση της Τουρκίας σήμανε συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία. Μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη Λήμνο και την Αγχίαλο τα οποία έφτασαν στον Έβρο τη στιγμή της αποχώρησης των τουρκικών F-16.

Γιατί στον Έβρο

Όπως σημειώνουν στο OnAlert.gr επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, «είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των ελληνοτουρκικών σχέσεων που τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από έδαφος της ηπειρωτικής Ελλάδας». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η κίνηση αυτή αποσκοπούσε στην επίδειξη της τουρκικής παρουσίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου τις τελευταίες εβδομάδες ελληνικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς εκτελούν πτήσεις επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων. Σημειώνεται πάντως ότι – όπως αναφέρουν πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) – δεν υπήρξε κάποια παρενόχληση των ελληνικών ελικοπτέρων από τα δύο τουρκικά μαχητικά.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο. Λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι ζεύγος από τουρκικά F-16 πέταξε πάνω από τους Καλόγηρους , στο Κεντρικό Αιγαίο, σε ύψος 26.000 ποδών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Ρεπορτάζ: Κώστας Αλατζάς

ΠΗΓΉ: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση