Κορωνοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα, 53 ετών!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 14:20 Κορωνοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα, 53 ετών!

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο πέθανε ένας 53χρονος ασθενής που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πέθανε ένας από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν άνδρα 53 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 90χρονου και ενός 67χρονου οι οποίοι επίσης είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό. 

Ο 67χρονος, κάτοικος Καλαμακίου Ζακύνθου, νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά το απόγευμα της Παρασκευής η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά.

Ο 90χρονος νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο και καταγόταν από την Καστοριά, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται και δύο συγγενείς του που επίσης έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στη χώρα μας έγινε την Πέμπτη 12 Μαρτίου όταν και κατέληξε ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

228 τα κρούσματα στην Ελλάδα, 38 νέα, τα 22 "ορφανά"

Στα 228 ανέρχονται αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς διαπιστώθηκαν 38 νέα κρούσματα τις τελευταίες ώρες, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το απόγευμα του Σαββάτου. Σημειώνεται πως οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορονοϊό ανήλθαν πλέον στους τέσσερις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, από τα κρούσματα αυτά τα 22 είναι "ορφανά" και αφορούν σε “εγχώρια μετάδοση” δηλαδή ανθρώπους που δεν είχαν ταξιδιωτικό ιστορικό και η πλειοψηφία βρίσκεται στην Αθήνα. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως 57 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι πέντε είναι διασωληνωμένοι, ενώ οκτώ άτομα έχουν πάρει εξιτήριο. Από το σύνολο των νοσηλευθέντων οι περισσότεροι είναι ηλικίας άνω των 65 ετών. Συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα 3.400 δείγματα, όπως ανέφερε και συνέστησε εκ νέου ψυχραιμία και όχι πανικό όπως και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, σήμερα θεσπίστηκαν αυστηρά εργαστηριακά κριτήρια για τον έλεγχο συμπολιτών μας στα νοσοκομεία, ο οποίος θα γίνεται για ασθενείς που εμφανίζουν πνευμονία και νοσηλεύονται ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Δεν συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό στα δημόσια νοσοκομεία, σε ασυμπτωματικούς πολίτες ή πολίτες με ήπια συμπτώματα της ίωσης οι οποίοι θα πρέπει να παραμένουν σπίτι τους.

Ο κ. Τσιόδρας χτύπησε “καμπανάκι” για τον συνωστισμό σε χώρους όπως είναι τα σούπερ μάρκετ και αλλού, που παρατηρήθηκε σήμερα. Όπως υπογράμμισε, αυτές οι συνθήκες ευνοούν τη μετάδοση και διασπορά ενός ιού ο οποίος μπορεί να είναι ακίνδυνος για τους περισσότερους από εμάς, αλλά πολύ επικίνδυνος για τις ευπαθείς ομάδες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση