Κορωνοϊός: Το σχέδιο Αστυνομίας και Πυροσβεστικής εάν νοσήσει πάνω από το 40% του προσωπικού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 13:43 Κορωνοϊός: Το σχέδιο Αστυνομίας και Πυροσβεστικής εάν νοσήσει πάνω από το 40% του προσωπικού

Σε “ρυθμούς” κορωνοϊού κινείται και η ΕΛ.ΑΣ με την αστυνομία να παίρνει μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία του σώματος, ώστε να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να βρεθεί δίπλα στον πολίτη..

Μάλιστα έχουν εκπονήσει σχέδιο λειτουργίας με το χειρότερο σενάριο, δηλαδή με αυτό όπου το 40% του προσωπικού θα έχει νοσήσει.

Σχέδιο “Άρτεμις”

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κέντρα επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής, προβλέπεται στο απόρρητο σχέδιο «Άρτεμις» να λειτουργούν ακόμα και υπό συνθήκες καραντίνας και με συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού, ώστε να μην διαταραχτεί στο παραμικρό η λειτουργία των δυο σωμάτων.

Παράλληλα στο σχέδιο υπάρχει ακόμα και πρόβλεψη για νοσούντες αστυνομικούς και Πυροσβέστες, με ήπια συμπτώματα, ώστε να βρίσκονται, από την στιγμή που είναι σε θέση να το κάνουν, στο πόστο τους.

Επίσης υπό συνθήκες καραντίνας θα υπάρχουν ακόμα και ειδικοί χώροι που είναι δυνατόν να γίνει νοσηλεία ατόμων με ήπια συμπτώματα, ώστε να μην υπάρχει επιπλέον διασπορά στους χώρους εργασίας και επιχειρήσεων.

Ειδική μέριμνα για τους αστυνομικούς που περιπολούν

Οι ίδιες πηγές πληροφορήσεις αναφέρουν πως ακόμα και για τους αστυνομικούς και τα πληρώματα περιπολικών και μοτοσυκλετών που θα βρίσκονται αυτό το διάστημα στο δρόμο, υπάρχει ειδική μέριμνα, καθώς αυτοί είναι που θα σηκώσουν το βάρος της καθημερινότητας.

Συγκεκριμένα όλο το προσωπικό στις υπηρεσίες αιχμής έχει ενημερωθεί ενδελεχώς για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνει, σχετικά με τον νέο ιό, ενώ υπάρχει σε επάρκεια ποσότητες από μάσκες ειδικού τύπου, αλλά και μπουκάλια με αντισηπτικό και μάλιστα ατομικά, ώστε να τα έχουν μαζί τους οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο δρόμο.

Στόχος των μέτρων και των Αξιωματικών που τα εκπόνησαν, είναι να μην διαταραχθεί στο ελάχιστο η λειτουργία του Σώματος.

«Αυτό είναι εφικτό με τα μέτρα που έχουμε λάβει για το προσωπικό, ώστε ανά πάσα στιγμή ο αστυνομικός να βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, τούτη την δύσκολη στιγμή για τον τόπο.», λέει χαρακτηριστικά στο Newsit.gr Αστυνομικός που έχει γνώση των μέτρων που έχουν ληφθεί.  

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση