Γιατί η καραντίνα των εργαζόμενων στην υγεία είναι 7 και όχι 14 ημέρες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 19:04 Γιατί η καραντίνα των εργαζόμενων στην υγεία είναι 7 και όχι 14 ημέρες

Σε καραντίνα εργαζόμενοι στην Υγεία με πρόσφατα κρούσματα σε Ιπποκράτειο, Ερυθρό Σταυρό, Άγιο Σάββα από τον κορωνοϊό

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα πολλά κρούσματα του ιού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ο κ. Τσιόδρας, ανέφερε πως η εμπροσθοφυλακή του συστήματος υγείας είναι οι επαγγελματίες υγείας. Ορισμένα περιστατικά διαλάθουν και γι΄αυτό δίνουμε σαφείς οδηγίες. Δεν είναι δυνατόν πάντα να μη γίνουν λάθη. Όσον αφορά στην καραντίνα των 7 ημερών και όχι 14 που τηρείται για τους υγειονομικούς, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ' αυτόν τον ιό. Οι 7 μέρες είναι αρκετές καθώς οι περισσότεροι εντός των 7 ημερών εκδηλώνουν την νόσο. Αν το επεκτείνουμε στις 14 μέρες το υγειονομικό σύστημα θα καταρρεύσει

Αναφερόμενος στη συνέχεια στα τεστ είπε πως μπορεί να βγει αρνητικό όταν ο ιος είναι στη φάση επώασης

Σωτήρης Τσιόδρας: "Θα εκτεθούν και θα νοσήσουν επαγγελματίες υγείας”

Υπενθυμίζεται πως και στην ενημέρωση της 13 Μαρτίου ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε παραδεχθεί ότι θα εκτεθούν και θα νοσήσουν επαγγελματίες υγείας, όπως συνέβη άλλωστε και σε όλες τις χώρες που έδωσαν μεγάλη μάχη με τον ιό.

"Θα νοσήσουν, θα εκτεθούν και θα νοσήσουν και επαγγελματίες υγείας. Οι επαγγελματίες υγείας είναι στην εμπροσθοφυλακή. Υπάρχουν ειδικά κριτήρια προστασίας των επαγγελματιών υγείας και συνέχιση της εργασίας κάποιων από αυτών οι οποίοι έχουν εκτεθεί, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας”, επεσήμανε ο καθηγητής.

Σε καραντίνα 21 υγειονομικοί - θετικός γιατρός

Υπενθυμίζεται πως σε καραντίνα επτά ημερών τέθηκαν σήμερα 21 υγειονομικοί στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Ιπποκρατείου καθώς ένα γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό χωρίς να έχει ιστορικό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 10 γιατρούς, ενώ στην κλινική πραγματοποιείται απολύμανση.

Θετικός στον ιό και γιατρός στην Καλαμάτα
Σήμερα Τρίτη (17/3/2020) και ύστερα από ενημέρωση από το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από τα τελευταία πέντε (5) δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρέθηκαν τα τέσσερα (4) αρνητικά και το ένα (1) θετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φορέας είναι γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης.

Θετικοί στον ιό τέσσερις υγειονομικοί στον Άγιο Σάββα
Τέσσερις υγειονομικοί στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Πόσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε "καραντίνα”

Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν ωστόσο η καταμέτρηση, των υγειονομικών που έχουν προσβληθεί ή έχουν αποσυρθεί από τα καθήκοντά τους και βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είναι:

Κρούσματα COVID-19 σε υγειονομικούς:

Νοσοκομείο Καστοριάς

1 τεχνολόγος εργαστηρίων 53 ετών, ο οποίος κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
2 γιατροί
4 νοσηλευτές

Νοσοκομείο Πύργου

1 γιατρός, που νόσησε από επαφή με τη σύζυγό του – κρούσμα του ιού

Νοσοκομείο Αμαλιάδας

1 διοικητική υπάλληλος που βρισκόταν στο γκρουπ των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους

Νοσοκομείο Πάτρας (Ρίο)

1 40χρονη νοσηλεύτρια που νόσησε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της

Νοσοκομείο Λαϊκό

1 γιατρός νόσησε εκτός νοσοκομείου

Νοσοκομείο Νίμιτς

2 γιατροί (εισαγόμενα κρούσματα)

Υγειονομικοί σε απομόνωση λόγω πιθανής επαφής με κρούσματα:

Καστοριά 60 (υπάρχουν 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα )

Νοσοκομείο Κοζάνης "Μαμάτσειο” 19

Κ. Υ. Τσοτιλιου 4
Νοσοκομείο Πύργου 6
Νοσοκομείο Αμαλιάδας 39
Νοσοκομείο Πάτρας (Ριο) 15
Νοσοκομείο Νιμιτς 4
Νοσοκομείο Αλεξάνδρας 7

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητούν να κλείσει για απολύμανση, το νοσοκομείο Καστοριάς, στο οποίο υπήρξε σήμερα θάνατος υγειονομικού υπαλλήλου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, γιατρός ακτινολόγος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση.

Στον Ερυθρό Σταυρό, 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ ελέγχεται και μια νοσηλεύτρια.

Συνολικά 200 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν τεθεί σε καραντίνα και 16 νοσούν από τον νέο κορονοϊό.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση