Κορωνοϊός: Κλείνουν τα ξενοδοχεία μέχρι τέλη Απριλίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 16:07 Κορωνοϊός: Κλείνουν τα ξενοδοχεία μέχρι τέλη Απριλίου

Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

"Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου".

Το ενδεχόμενο επίταξης

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει το capital.gr, πέρα από την προσπάθεια για μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα ξενοδοχεία μπορούν να επιταχθούν και να διατεθούν για τη νοσηλεία ασθενών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του capital, μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο επίταξης από το κράτος, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών από κορωνοϊό, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Ήδη μονάδα μεγάλου ομίλου στο κέντρο της πρωτεύουσας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο αυτό, προχωρώντας σε απολύμανση των χώρων, κλείνοντας παράλληλα ορόφους.

Η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού να κλείσει τα ξενοδοχεία έρχεται σε συνέχεια αποφάσεων για αναστολή των συνεδριακών εκδηλώσεων, την προσωρινή απαγόρευση του κατάπλου όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, το κλείσιμο της εστίασης, καθώς και της απαγόρευσης λειτουργίας των καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας έως και τις 30 Απριλίου.

Πηγές: thetoc.gr, capital.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση