Τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 21:24 Τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η φράση που ακολουθεί από το διάγγελμα Μητσοτάκη ερμηνεύεται από συνεργάτες ως η τελευταία προειδοποίηση πριν από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

"Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας".

Μητσοτάκης: 800 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους - Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο

Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται, ανέφερε ο πρωθυπουργός, στο νέο του μήνυμα αναφορικά με τις εξελιξεις για τον κορονοϊό.

Όπως πρόσθεσε, ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου θα επεκταθεί και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

"Το μέτρο, λοιπόν, δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ορισμένοι επιδεικνύουν έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. "Δεν θα τον ανεχτώ" είπε χαρακτηριστικά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να δείξουν την κοινωνική τους ευθύνη: "Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε.."

Δείτε όλο το διάγγελμα του Πρωθυπουργού:

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση