Τι βρέθηκε στο τούνελ των 47 μέτρων στα Σεπόλια! Ο “παλιός γνώριμος” και τα όπλα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 17:08 Τι βρέθηκε στο τούνελ των 47 μέτρων στα Σεπόλια! Ο “παλιός γνώριμος” και τα όπλα

Ένας παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες στα Σεπόλια, όπου οι Αρχές εντόπισαν ένα ολόκληρο τούνελ αποθήκευσης οπλισμού, που φέρονται να είχαν δημιουργήσει τα μέλη της τουρκικής ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.

Στα Σεπόλια συνελήφθη ένας 56χρονος Τούρκος υπήκοος, οποίος είχε συλληφθεί το 2013 σε ακριτικό νησί της Ελλάδας, την ώρα που προσπαθούσε να περάσει στις ακτές της Τουρκίας με ταχύπλοο φουσκωτό, μεταφέροντας βαρύ οπλισμό για τους συντρόφους του που δραστηριοποιούνται στην γειτονική χώρα.

Όπως έγινε γνωστό από την επίσημη ενημέρωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης που συνελήφθησαν στην μονοκατοικία των Σεπολίων είχαν δημιουργήσει ένα τούνελ μήκους 47 μέτρων, το όποιο ξεκινούσε από το εσωτερικό του σπιτιού και κατέληγε σε διπλανό οικόπεδο και μάλιστα είχαν καμουφλάρει με παλέτες την έξοδο του τούνελ, ώστε να μην γίνεται αντιληπτό από περαστικούς, αλλά και από τα περίεργα «μάτια» των Αρχών.

Στο σπίτι στα Σεπόλια βρέθηκαν και κάμερες κλειστού κυκλώματος τις οποίες είχαν τοποθετήσει οι κατηγορούμενοι και οι συνεργοί τους.

Όσον αφορά στο βαρύ οπλισμό που βρέθηκε, εκτιμάται, τόσο από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, όσο και από τους πράκτορες της ΕΥΠ που είχαν τις πληροφορίες για την δραστηριότητα των συλληφθέντων, πως οι κατηγορούμενοι θα «έβγαζαν» τα όπλα στην Τουρκία, με σκοπό να εξοπλιστούν οι ενεργοί πυρήνες της οργάνωσης που δρουν στη γειτονική χώρα.

Πληροφορίες, που όμως ακόμα, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, κάνουν λόγο για συνεργασία της ΕΥΠ αλλά και της ΜΙΤ, με σκοπό την εξάρθρωση του συγκεκριμένου πυρήνα, που φαίνεται να λειτουργούσε μέσω της Ελλάδας, υποστηρικτικά στους πυρήνες του DHKP-C που δρουν στην Τουρκία.

Στην μονοκατοικία στα Σεπόλια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου “RPG” με μεταλλικό τρίποδο,
αντιαρματικό μίας χρήσης,
καλάσνικοφ με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή,
2 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας,
4 πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες,
πιστόλι άνευ γεμιστήρα και 56 φυσίγγια,
12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

Όσον αφορά στο αντιαρματικό μιας χρήσεως τύπου “Low”, που βρέθηκε στο τούνελ της μονοκατοικίας στα Σεπόλια, εξετάζεται από ειδικούς του Στρατού προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προέρχεται από την κλοπή στρατιωτικού υλικού, που είχε σημειωθεί το περασμένο καλοκαίρι σε στρατιωτική μονάδα στη Λέρο.

Στο μεταξύ στα γραφεία τις οργάνωσης στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, βρέθηκαν ηλεκτρικοί υπολογιστές και USB και ήδη έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ερευνηθούν από τους ειδικούς.

Σε βάρος των 11 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ και οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ σε Σεπόλια και Εξάρχεια, προσήχθησαν άλλα 15 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δυο, ο μεν πρώτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος γιατί δεν είχε χαρτιά παραμονής στη χώρα.

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες απ’ όσα βρέθηκαν στα Σεπόλια

Ποινική δίωξη

Ποινική δίωξη, για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σε βάρος των 11 συλληφθέντων για την υπόθεση της γιάφκας στα Σεπόλια.

Συγκεκριμένα σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, των τρομοκρατικών πράξεων, της παραβίασης του νόμου περί όπλων, της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων καθώς και της παράνομης  οπλοφορίας.

Οι 11 παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση