Κορωνοϊός: Δέκα οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε 93χρονη στο Ρίο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 08:12 Κορωνοϊός: Δέκα οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε 93χρονη στο Ρίο

Αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς στην λίστα προστέθηκε ένα ακόμη άτομο, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 10.

Πρόκειται για μια γυναίκα 93 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου και παρά τη μάχη που έδωσε δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Η άτυχη γυναίκα έφερε βηματοδότη, ενώ είχε σακχαρώδη διαβήτη και αναπνευστικό νόσημα. «Κόλλησε» και κορονοϊό και κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους δέκα. Προερχόταν από την Ηλεία, ως επαφή με τους γνωστούς εκδρομείς από τους Αγίους Τόπους.

Οι νεκροί στη χώρα μας έχουν φτάσει τους 10, τέσσερις εκ των οποίων μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό στο νοσοκομείο του Ρίου, μετά τον Μανώλη Αγιομυργιανάκη που «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη(11/3).

Τα 495 έφτασαν τα κρούσματα στη χώρα μας 

Το απόγευμα της Παρασκευής, 20.03.2020, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη του ενημέρωση, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 31 νέα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα.

Συνολικά υπάρχουν πια 495 κρούσματα, εκ των οποίων τα 84 είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν έχουν “ιχνηλατηθεί” σε σχέση με τα πρώτα κρούσματα, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν άλλα 

Τα περισσότερα είναι στην Αθήνα και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα. 90 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 20 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση