Τι "βλέπουν" οι σεισμολόγοι για τον σεισμό στην Πάργα - Η ανησυχία του Ευθύμιου Λέκκα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 10:06 Τι "βλέπουν" οι σεισμολόγοι για τον σεισμό στην Πάργα - Η ανησυχία του Ευθύμιου Λέκκα

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Πάργας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ο σεισμός 5,6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (21.03.2020).

“Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φαινομένου. Μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5.6 ρίχτερ στις 2:49 τα ξημερώματα”, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
“Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοί”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ Λέκκα, το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα ΒΑ της πόλης της Πάργας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο, όπως ανέφερε ο κ Λέκκας προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή του στο facebook δήλωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχήστε».

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση