Ένα υπουργικό τελείως διαφορετικό από τα άλλα! Μητσοτάκης: Πρέπει να αντέξει το ΕΣΥ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 13:11 Ένα υπουργικό τελείως διαφορετικό από τα άλλα! Μητσοτάκης: Πρέπει να αντέξει το ΕΣΥ

Εικόνες που δεν είχαμε δει ποτέ, που δεν φανταζόμασταν ότι θα δούμε αλλά να που έγιναν πραγματικότητα. Στο μακρύ τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κι άλλοι τρεις άνθρωποι και στην οθόνη απέναντί τους όλο το υπουργικό!

«Είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέτρα που ήταν δύσκολα και σίγουρα είχαν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα», τόνισε κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια συνεδρίαση που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης και η ατζέντα είναι ασφαλώς μονοθεματική λόγω κορωνοϊού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε έτσι ότι σκοπός της κυβέρνησης με τα μέτρα που λαμβάνει είναι να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δοθεί η δυνατότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας ν’ ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες της πανδημίας, ενώ τόνισε την ανάγκη να συμμορφωθούν οι πολίτες με το «Μένουμε Σπίτι» προκειμένου το σχέδιο της κυβέρνησης να έχει αποτέλεσμα.

«Μέχρι στιγμής, πρέπει να αναφέρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είχε ανταποκριθεί στο μήνυμα αυτό και πριν πάρουμε τα τελικά περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Τα οποία, τα πήραμε ακριβώς για να μπορέσουμε να συνετίσουμε αυτούς τους λίγους οι οποίοι αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να μην σεβαστούν την παρότρυνσή μας. Αλλά και για να ικανοποιήσουμε τους πολλούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αισθάνονται αδικημένοι όταν βλέπουν λίγους να παραβιάζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους υπουργούς του για τη συνεργασία εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού και τόνισε ότι «το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες για τη συμμόρφωσή τους με τα προληπτικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι μια πρωτοφανής κατάσταση που δημιουργείται από την απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά πρωτοφανής είναι και η αντίδρασης μας και τα μέτρα που λαμβάνουμε».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που επιταχύνονται μέσα στην κρίση κι αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο gov.gr, τονίζοντας πως «είναι δικό μας, όλων μας». 
 
Τέλος, σχολιάζοντας τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, όπως φάνηκε από το χθεσινό Ecofin».

Δείτε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση