Γεωργιάδης: Ανεύθυνοι όσοι μιλούν για capital controls

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 17:40 Γεωργιάδης: Ανεύθυνοι όσοι μιλούν για capital controls

Νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο θα λειτουργήσει το Ταμείο Εγγυοδοσίας όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Με άλλα λόγια όπως είπε «θα είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε δανειοδότηση κεφαλαίου κίνησης των επιχειρήσεων, ενδεχομένως και από τις αρχές Μαΐου, κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις μετέπειτα διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών».

Είπε ακόμα απευθυνόμενους σε σε όλους τους επιχειρηματίες και όλους τους εργαζομένους ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερα, δεν είναι τα τελευταία.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για «Ανεύθυνες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με διάφορες ανακοινώσεις περί επιβολής capital controls».

«Κανένα τέτοιο ενδεχόμενο προφανώς δεν υφίσταται καθώς το τραπεζικό μας σύστημα – κι ευτυχώς γι’ αυτό – είναι απολύτως σταθερό, ίσως και από τα πλέον σταθερά σήμερα στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα καταφέρνει να ξεπεράσει την κρίση με επιτυχία και όλοι μαζί, με πειθαρχία, μέθοδο και οργάνωση, εάν συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε, σύντομα θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Γι’ αυτό εργαζόμαστε, αυτό θα κάνουμε και αυτό θα πετύχουμε».

Ολόκληρη η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση