Καραμανλής: Εφόσον υπάρχει μερικό lockdown εντός αστικού ιστού, το ίδιο θα εφαρμοστεί κι εκτός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 16:24 Καραμανλής: Εφόσον υπάρχει μερικό lockdown εντός αστικού ιστού, το ίδιο θα εφαρμοστεί κι εκτός

Παράταση 45 ημερών σε δελτία ΚΤΕΟ και εξετάσεις οδήγησης.

Κατά 90% έχει μειωθεί η κίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, προσθέτοντας πως έχει ωστόσο ληφθεί απόφαση να λειτουργούν κανονικά. Από την έναρξη της βάρδιας τις ώρες αιχμής θα λειτουργούν κανονικά, πρόσθεσε, και για το μετρό είπε πως δεν έχει καμία διαφοροποίηση.

Σε αυτή τη φάση υπάρχουν ομάδες συμπολιτών μας που πρέπει να πηγαίνουν στη δουλειά τους, σε σούπερ μάρκετ ή νοσοκομεία και άλλοι που η παρουσία τους είναι αναγκαία στους χώρους εργασία τους, είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας πως και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι σε καμία περίπτωση να μην σταματήσουν να λειτουργούν ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τόνισε. 

Τόνισε πως για τη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς ισχύει ό,τι ισχύει με τη μετακίνηση όλων των πολιτών στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την εξάπλωση του κορωνοϊού, δηλαδή θα πρέπει οι επιβάτες να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και την προβλεπόμενη δήλωση.

Αναφορικά με τα διόδια και τη χρήση τους από τους οδηγούς, ο κ. Καραμανλής είπε πως αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να ακούσουμε προσεκτικά- και η πλειοψηφία το κάνει- τις εντολές που έχουν δοθεί για περιορισμό των κινήσεών μας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει βγάλει σαφέστατες οδηγίες και είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν και μερικές μικρές εξαιρέσεις, συνέχισε. Σε μερικές περιπτώσεις θα υπάρξει και κατανόηση είπε, σχολιάζοντας για παράδειγμα το ενδεχόμενο να βρεθούν σε ένα ταξί ο οδηγός και δύο άτομα, με την υποσημείωση όμως πως πρόκειται για κάποια σημαντική ανάγκη, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για λόγους υγείας.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο κλείσιμο των διοδίων, ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε πως από τη στιγμή που υπάρχει μερικό lockdown και κυκλοφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων για συγκεκριμένους σκοπούς, εννοείται πως αυτή η πρακτική θα ακολουθείται και εντός αστικού κέντρου της Αθήνας και όταν ο κόσμος κυκλοφορεί εκτός διοδίων. Για τους εργαζόμενους που χρειάζεται να περνούν από διόδια για να μεταβούν στην εργασία τους, εξήγησε πως εφόσον έχουν όλα τα έγγραφα και η κίνησή τους είναι απολύτως στοιχειοθετημένη, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, εάν κάποιος για παράδειγμα θέλει να αδειάσει το φοιτητικό σπίτι του παιδιού του, σε άλλη πόλη από αυτή που μένει, δεν μπορεί αυτόν τον καιρό να το κάνει.

Ο κ. Καραμαναλής ξεκαθάρισε επίσης πως δεν πρόκειται να διακοπεί η υδροδότηση από την ΕΥΔΑΠ, πως αναβάλλονται όλες οι εξετάσεις για υποψήφιους οδηγούς και ελεγκτές ΚΤΕΟ και πως τα δελτία ΚΤΕΟ και οι άδειες οδήγησης που λήγουν έως 30 Απριλίου παίρνουν παράταση για 45 ημέρες.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση