Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα γίνει φέτος με το Άγιο Φως λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 20:18 Τι θα γίνει φέτος με το Άγιο Φως λόγω κορωνοϊού

Στον “αέρα” βρίσκεται η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο και η υποδοχή του γίνεται με τιμές αρχηγού κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, το υπουργείο Εξωτερικών είχε ήδη κάνει τον προγραμματισμό για φέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα, ωστόσο τον σχεδιασμό έχει ανατρέψει προς το παρόν η πανδημία του κορονοϊού και είναι άγνωστο εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί τελικά η καθιερωμένη αποστολή στους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών κρατά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Η δε απόφαση για ακύρωση ή όχι της αποστολής δεν εξαρτάται μόνο από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στην Ελλάδα, αλλά και από την εξέλιξη του κορονοϊού και στους Αγίους Τόπους.

Αυτή τη στιγμή, 23 μέρες πριν από την Ανάσταση, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά με το χειρότερο σενάριο να είναι ακόμα και η ματαίωση της αναστάσιμης λειτουργίας στον Πανάγιο Τάφο, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων, όπως οι Αρμένιοι και οι Κόπτες.

Πιο πιθανή, πάντως, φαίνεται μία κλειστή τελετή μόνο με έναν εκπρόσωπο του κάθε δόγματος και χωρίς την παρουσία πιστών.

Πηγή: grtimes