Γεωργιάδης: Έχουμε μπροστά μας κουπί, μεγάλο στοίχημα η επανεκκίνηση της οικονομίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 09:38 Γεωργιάδης: Έχουμε μπροστά μας κουπί, μεγάλο στοίχημα η επανεκκίνηση της οικονομίας

Η αναστολή εργασίας δεν έχει χαρακτήρα απώλειας θέσης εργασίας, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το πέρας της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: "όταν με το καλό περάσει ο ιός έχουμε μπροστά μας κουπί, όλα όσα κάνουμε έχουν σοβαρή επίπτωση στην οικονομία μας. Τίποτα δεν είναι εύκολο ή αυτονόητο, η ζημιά είναι πραγματική", τόνισε.

Ως προς τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας εκτίμησε ότι θα θέσουν τα πράγματα υπό έλεγχο.

Γεωργιάδης: Η αναστολή εργασίας δεν έχει χαρακτήρα απώλειας θέσης εργασίας

Αναφερόμενος στην αναστολή εργασίας, υπογράμμισε πως δεν έχει χαρακτήρα απώλειας θέσης εργασίας. "Διασφαλίζει τόσο αυτή όσο και το ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρήματα τους. Η αναστολή σημαίνει ότι δεν χάσατε τη δουλειά σας" είπε σημειώνοντας ότι όταν η επιχείρηση ανοίξει και πάλι οι εργαζόμενοι θα είναι στις θέσεις τους και επεσήμανε την άμεση θέσπιση σειράς μέτρων για να διασφαλιστεί η επιβίωση των επιχειρήσεων.

Ως προς τα μέτρα περιορισμού των πολιτών, ο κος Γεωργιάδης είπε πως αυτά δεν πρόκειται να αρθούν χωρίς να δώσει έγκριση η επιστημονική επιτροπή και σημείωσε ότι δεν ενέχουν χαρακτηριστικά αυταρχισμού: "Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το γεγονός πως κρίθηκε αναγκαίο να παρθούν" είπε.

Πηγή: thetoc.gr, ΣΚΑΪ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση