Συνελήφθη Ιρανός που καλούσε μετανάστες σε ένοπλη εξέγερση για να ανοίξουν τα σύνορα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 10:28 Συνελήφθη Ιρανός που καλούσε μετανάστες σε ένοπλη εξέγερση για να ανοίξουν τα σύνορα

Στον Εισαγγελέα με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα θα οδηγηθεί σήμερα ένας Ιρανός πρόσφυγας, οποίος φέρεται να δραστηριοποιείται στον αναρχικό χώρο, καθώς με κείμενο του που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδες καλούσε μετανάστες και πολίτες σε ένοπλη εξέγερση, προκειμένου να βοηθήσουν τους μετανάστες στα σύνορα του Έβρου να περάσουν στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο κείμενο που στάθηκε και η αφορμή για την σύλληψη του, είχε δει το φως της δημοσιότητας τις ημέρες που κορυφώνονταν η τεχνητή κρίση που προκάλεσε στα σύνορα ο Ερντογάν, εργαλειοποιώντας την δυστυχία κατατρεγμένων ανθρώπων, που ήθελαν να περάσουν στην Ε.Ε. αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Ένοπλη εξέγερση για να ανοίξουν τα σύνορα

Εκείνες λοιπόν τις ημέρες, ο Ιρανός πρόσφυγας είχε συντάξει ένα εμπρηστικό κείμενο που καλούσε τους ομοϊδεάτες του σε ένοπλη εξέγερση, προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα.

Αυτή η προκήρυξη είχε μπει από την αρχή στο «μικροσκόπιο» τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η οποία όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να εντοπίσει τα ίχνη του Ιρανού «αναρχικού», οποίος μάλιστα υπέγραφε με τα στοιχεία του την εν λόγω προκήρυξη.

Τελικά το απόγευμα τις Κυριακής (29.03.2020) αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας των εντόπισαν σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και τον συνέλαβαν με την κατηγορία τις «έγερσης σε ένοπλη εξέγερση», η οποία είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές τις ΕΛ.ΑΣ, ο πρόσφυγας από το Ιράν, οποίος είναι γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο φέρεται να διατηρεί επαφές με άτομα που έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή τους σε ένοπλες οργανώσεις.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση