Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Λουκέτο και στην παραλία της Θεσσαλονίκης μετά τον συνωστισμό στις ...βόλτες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 09:08 Κορωνοϊός: Λουκέτο και στην παραλία της Θεσσαλονίκης μετά τον συνωστισμό στις ...βόλτες

Περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σε νέα περιοριστικά μέτρα σε συγκεκριμένες προχωρά η κυβέρνηση καθώς βλέπει πως ορισμένοι αψηφώντας τους κινδύνους της διασποράς της φονικής νόσου εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα.

Η εικόνα που παρουσίασε χθες η παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης σήμανε συναγερμό. Εκατοντάδες πολίτες επέλεξαν να κάνουν, βόλτα ενώ άλλοι θέλησαν να αθληθούν. Μπορεί όλοι να είχαν στείλει το SMS που απαιτείται, ωστόσο κανείς τήρησε τους κανόνες της υποχρεωτικής απόστασης αλλά και της περιορισμένης συνάθροισης που είναι μέχρι 10 άτομα. Άλλωστε ήταν δύσκολο να το πράξουν με τέτοιο συνωστισμό που επικρατούσε από το πρωί στη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Επικοινωνία Ζέρβα – Χαρδαλιά

Βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να του μεταφέρει την έντονη ανησυχία του αλλά και για να συζητήσουν περιοριστικά μέτρα, ώστε να απαγορευτεί η κυκλοφορία στη παραλία.

"Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ο δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλία για να μπει λουκέτο στην παραλία με την έγκριση της ΕΛΑΣ στην οποία ανήκει βέβαια και η τελική απόφαση", δήλωσε στο Open ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη ανακοίνωση με εντολή Χαρδαλιά

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφασίζεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ανωτέρω απόφαση δήλωσε : "Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα".

Ανησυχία για την μαρίνα του Φλοίσβου και λαϊκές

Τα νότια παραθαλάσσια προάστια αλλά και η περιοχή στην Μαρίνα του Φλοίσβου απασχολεί την κυβέρνηση που υπάρχουν και εκεί εικόνες συνωστισμού. Δεν αποκλείεται μαζί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης να ανακοινωθούν αποφάσεις και για τις συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής.

Μεγάλο "πονοκέφαλο" αποτελούν και οι λαϊκές αγορές στις οποίες πηγαίνουν κυρίως ηλικιωμένοι. Οι συναθροίσεις είναι μεγάλες παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους παραγωγούς και τις αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι πάγκοι με τα προϊόντα. Ωστόσο να κλείσουν οι λαϊκές τότε είναι λογικό να αυξηθούν οι ουρές στα σούπερ μάρκετ και το γεγονός αυτό προβληματίζει την κυβέρνηση.

Χαρδαλιάς: Περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα αν…

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε με νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στην περίπτωση που ορισμένοι αρνούνται να συμμορφωθούν.

"Ας γίνει κάτι ξεκάθαρο, ας γίνει κάτι αντιληπτό. Όσο τηρούνται οι κανόνες, δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα μέτρα. Εάν όμως κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών, τότε η επιλογή είναι μονόδρομος. Περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα".

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που υπάρχουν στο μένουμε συνεχώς στο σπίτι, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρέπει τώρα να υπάρξει κανενός είδους χαλάρωση. "Οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται και η εσωτερική μας ανάγκη να βρεθούμε έξω αυξάνεται. Αυτό όμως θα είναι το λάθος. Αυτό βοηθάει τη νόσο. Έχουμε κάνει τόση προσπάθεια και δεν πρέπει να σταματήσουμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Μένουμε πιστοί στο στόχο".

Τσιόδρας: Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής

Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις για αυτοπροστασία και από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος σε κάθε ευκαιρία τονίζει τους κινδύνους που υπάρχουν για την διασπορά του Κορωνοϊού. Ο καθηγητής σημειώνει πως τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή για την πορεία της νόσου.

"Να υιοθετήσουμε συμπεριφορά ότι έχουμε τον ιό και προφυλασσόμαστε από τον ιό οπουδήποτε και αν είμαστε. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, για να μπορέσουμε να δώσουμε δυνατότητα στην Πατρίδα μας να ανταποκριθεί καλύτερα σε αυτόν τον αόρατο εχθρό".

Πηγή: thetoc.gr