Κορωνοϊός: Πέθανε 79χρονος από την Κοζάνη - Στους 44 οι νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 09:35 Κορωνοϊός: Πέθανε 79χρονος από την Κοζάνη - Στους 44 οι νεκροί

Πέθανε τα ξημερώματα ένας 79χρονος από την Κοζάνη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ένας 79χρονος από την Κοζάνη, ο οποίος νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το οποίο είναι νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τον 6ο νεκρό από την περιοχή της Κοζάνης. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τρία θύματα από τα δύο χωριά σε καραντίνα (Δαμασκηνιά, Δραγασιά) και δύο από τη Σιάτιστα. Ο 79χρονος ήταν από την Εορδαία.

Τα τελευταία στοιχεία για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

"Ανακοινώνουμε 56 νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 1212. 72 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι. 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άνδρες. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 65 ετών, οι περισσότεροι με υποκείμενο νόσημα. 5 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ. Είχαμε 5 νέους θανάτους, 43 συνολικά στη χώρα και έχουν διενεργηθεί πάνω 15.000 τεστ" ανέφερε χθες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των πραγματικών κρουσμάτων στη χώρα μας, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τουλάχιστον 3 διαφορετικές πηγές που κάνουν μαθηματικά μοντέλα λένε ότι παραμένουμε σε κατάσταση βραδείας εξάπλωσης στον πληθυσμό, που θα δίνει χρόνο να αντιδράσουμε, να βγουν καλύτερα θεραπευτικά σχήματα, να είμαστε μπροστά στις εξελίξεις. "Δεν έχει νόημα να πω ότι έχουμε 10-15.000 κρούσματα. Έχει νόημα να τηρήσουμε τα περιοριστικά μέτρα λίγες εβδομάδες ακόμη. Σύμφωνα με κάποιες το 50% της μετάδοσης γίνεται από ασυμπτωματικους" είπε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την χλωροκίνη, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πάρει το φάρμακο, ενώ στην Ελλάδα η θνητότητα είναι στο 3% όταν αλλού είναι 6%. "Δεν μπορεί να πει κανείς με σαφήνεια αν αυτό οφείλεται στο ότι δόθηκε έγκαιρα θεραπεία . Χρειάζεται προσοχή στο να βγάλουμε μηνύματα. Έχουμε μια αισιοδοξία ότι θα υπάρξει βοήθεια από αυτό το φάρμακο, αλλά χρειάζονται περισσότερα δεδομένα. Έχουμε επάρκεια στη χώρα μας. Οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι το έχουν πάρει" δήλωσε.

Από τη μεριά του, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι έχουν γίνει πάνω από 4.000 έλεγχοι, κατά τη διάρκεια των οποίων 22 άτομα βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Πηγές: thetoc.gr, ΕΡΤ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση