Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Χρονικό όριο και περιορισμό αριθμού εξόδων ανά ημέρα εξετάζει η κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 12:08 Κορωνοϊός: Χρονικό όριο και περιορισμό αριθμού εξόδων ανά ημέρα εξετάζει η κυβέρνηση

Το σενάριο αυτό υπήρχε στο τραπέζι και εξετάζεται λόγω των ουρών στις τράπεζες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, ιδίως μετά τις σημερινές εικόνες με ουρές, κυρίως ηλικιωμένων, στις τράπεζες, αφήνει η κυβέρνηση.

Το σενάριο να τεθεί συγκεκριμένο χρονικό όριο στις εξόδους και με ειδοποίηση στο 13033, καθώς και να επιτρέπεται περιορισμός αριθμός εξόδων ανά ημέρα, υπήρχε στο τραπέζι, αν και δεν είχε ληφθεί απόφαση, όμως όπως αποκάλυψε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Mega και στο ΣΚΑΪ, πλέον εξετάζεται.

Ο κ. Πέτσας αποκάλυψε στο Mega ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να λάβει περισσότερα μέτρα, διότι η κατάσταση χθες και ιδίως σήμερα δεν είναι αποδεκτή, εκφράζοντας την ανησυχία του γιατί οι ηλικιωμένοι από συνήθεια πάνε στην τράπεζα για να πάρουν τη σύνταξη και να πληρώσουν φορολογικές υποχρεώσεις. Είπε ότι θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, ότι η ΕΛΑΣ θα αναλάβει να επιτηρεί την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και θα εξεταστούν επίσης οι χρονικοί περιορισμοί, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία ανταποκρίνεται στις συστάσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι και σήμερα στο ειδικό έντυπο υπάρχει χρονικός περιορισμός, δηλαδή επιτρέπεται η έξοδος ανάλογα το λόγο για συγκεκριμένη ώρα, ωστόσο αυτό δεν είναι σαφές μέσω του μηνύματος στο 13033.

Προανήγγειλε ότι το χρονικό όριο εξόδου θα είναι πλέον πιο σαφές στο 13033, ενώ θα υπάρξουν και συστάσεις για να βγαίνει κανείς μία φορά την ημέρα έξω και όχι έξι ή να μην επικαλούνται πολίτες γυμναστική ως λόγο εξόδου τρεις φορές την ημέρα. Και αυτό καθώς όπως αποκάλυψε παρατηρείται το φαινόμενο να στέλνουν ορισμένοι ανά μία ώρα μήνυμα με διαφορετικό κωδικό με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν όλη την ημέρα έξω, πράγμα που ακυρώνει στην ουσία τα μέτρα.

«Αν διαλέγει κανείς κάθε μία ώρα ένα κωδικό, θα βγαίνει έξω έξι φορές τη μέρα. Πρέπει να μένουμε σπίτι. Δεν υπάρχει εμβόλιο, δεν υπάρχει φάρμακο. Τα όρια που εξετάζουμε θα είναι εμφανή στο 13033 και θα υπάρχουν συστάσεις για να βγει κανείς μία φορά την ημέρα όχι έξι, ούτε να γυμνάζεται δήθεν τρεις φορές την ημέρα».

Πηγές:  MEGA, newsbeast.gr